Aktivnosti Kancelarije za mlade opštine Bečej

Kviz o reproduktivnom zdravlju na Fantastu
Kancelarija za mlade opštine Bečej je u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom u petak, 9. oktobra, u dvorcu Fantast organizovala kviz za mlade o reproduktivnom zdravlju.
Učesnici su imali priliku da čuju kratko predavanje o reproduktivnom zdravlju i da diskutuju sa predavačima o problemima ove teme, nakon čega je usledio kviz o reproduktivnom zdravlju, u kom su mladi bili podeljeni u dve grupe, a pobednici su bili nagrađeni. Završetak ovog edukativnog izleta na dvorcu Fantast obeležili su zajedničkim ručkom.
Mladi kroz ovakav vid edukacije razvijaju odgovoran odnos prema sopstvenom reproduktivnom zdravlju, koje predstavlja temelj za pravilan i zdrav razvoj svakog adolescenta.


Aktivnosti u Omladinskom klubu u BPS
Prošle godine otvoren je Omladinski klub u Bačkom Petrovom Selu, a od tada je u tom prostoru realizovano mnoštvo aktivnosti. Mladi se svakodnevno okupljaju u Omladinskom klubu da se druže, igraju društvene igre, gledaju filmove, organizuju razna dešavanja koje su u skladu sa njihovim interesovanjem.
Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za mlade opštine Bečej i inicijativi UG ,,Mladi za naše selo“, Bačko Petrovo Selo danas ima moderan i funkcionalan Omladinski klub, koji predstavlja središte okupljanja i kreativnog delovanja mladih.
Započeti radovi na adaptaciji

 


Omladinskog kluba u Bačkom Gradištu
Kancelarija za mlade opštine Bečej, kako je u martu i dogovoreno sa predstavnicima zainteresovane omladine iz Bačkog Gradišta, započela je adaptaciju prostorije koja se nalazi u sklopu objekta Mesne zajednice, sa ciljem njenog preuređenja u moderan omladinski klub.