Бачко Петрово Село: Проглашени примерни спортисти села

У дружење грађана „За Бољи живот села“ по пети пут прогласило је најпримерније спортисте села, на манифестацији Избор најбољих спортиста Бачког Петровог Села за 2019. годину. Свечаност је била одржана у препуној сали Дома занатлија, јер су се окупили млади спортисти, спортски радници, родитељи и спонзори клубова у месту, а међу гостима били су и председник Општине Бечеј Драган Тошић и Начелник Полицијске управе са својим сарадницима.
Уводно излагање поднео је Јанош Жолнаи, председник овог удружења који је посебно нагласио да се чланови удружења грађана радују чињеници што је ова манифестација прихваћена од свих у селу, јер је ово вероватно јединствена манифестација у част спорта, на којој се додељују равноправне награде, а бити признат у свом селу, највећа је част за све спортисте и његове житеље.

Удружење грађана „За Бољи живот села“ у прошлој години успешно је организовало такмичење ученика Основне Школе „Шаму Михаљ“ под називом „Укључимо се у игру“ спортске игре са Ромском децом ,одајући признање и професорима физичког васпитања Карољу Божовићу и Марјану Маћашу, који су стручно припремили полигонске игре за децу која су награђена медаљама и фудбалским лоптама.

Ово је удружење, у част великог хуманисте и оснивача Шаховског клуба, по други пут, организовало Меморијални турнир у шаху др Киш Имре и годину завршило са организовањем манифестације избора најпримернијих спортиста села.

Председник Општине Бечеј Драган Тошић је поздравио све учеснике ове јединствене манифестације, наглашавајући, да ће се општинско руководство потрудити, да се спортистима и у насељеним местима стварати услове за савремено бављење аматерским спортом.

Медаље и признања предавао је Дејан Каприш председник Савеза спортова општине Бечеј, а за постигнуте резултате у години која је на измаку, награђени су следећи спортисти: Киш Ема, Каса Корнел, Ваднаи Ноеми, Калапош Кити, Хорват Емеше, Конц Викториа, Салонаш Ивет, Чавић Луца, Каса Корнелија, Патаки Ката, Ћавић Луца и Наташа Ђурић, чланови Удружења спортских риболоваца „Кечига“. Пикадо клуб „Village“ који по резултатима спада међу најбоље, кандидовало је два такимачара који су награђени и то Чавић Молнар Вања као донатор и такмичар клуба и Габор Арпаш. Од младих фудбалери „Јединства“ признања су примили Сабо Криштоф, Проданов Алекса и Изет Авдулахи.

Од каратиста Карате клуба „Бачко Петрово Село“ признања су добили Гаврић Алелсандра, Бовановић Луциа, Комароми Кинга и Ферчик Давид.
Пошто се спортска делатност не може замислити без помоћи родитељa и донатора, комисија за проглашење најпримернијих спортиста, доделила је признања и спонзорима и то: Земљорадничкој задрузи „Тиса“, Месној заједници „8 октобар“ као и појединцима Дерушек Жељку, Чери Золтану и Ањал Јаношу. За најуспешнији спортски колектив проглашено је Удружење спортских риболоваца „Кечига“.

Најмлађим спортистима и добитницима признања приватна фирма „Eurosweеt“ поделила је новогодишње пакетиће, а дружење је настављено уз укусну вечеру и добру музику.