Бакин кох од чоколаде

Потребно је за чоколадни кох: 1 литар млека и 2 дл слатке павлаке, 5 жуманаца, 2 ванил шећера, 150 г обичног или жутог грама шећера, 100 г црне чоколаде и 3 велике кашике доброг  тамног какао праха (холандски са пијаце).

Измутити жуманца са шећером док не постане пенасто, додати ванил шећер и прстохват соли и 6 кашика густина. Загрејати млеко са павлаком али да не прокључа и почне да ври скроз до краја, додати чоколаду и какао да се растопи, па лагано мало по мало додавати то вруће млеко у јаја са густином, додати мало рума по жељи, ко воли. Сипати смесу у дубљу ватросталну посуду и ставити у дубљу тепсију мало воде на дно па у њу ватросталну. Ставити у рерну на 170 степени да се пече најмање 40 минута. Средина треба да остане још увак мало мекана, житка кад простресете посуду. У међувремену измутите 5 беланаца са 7 кашика шећера и направите шаум, кад је већ чврст полако умешајте две-три велике кашике домаћег пекмеза од кајсија. Пред крај печења коха ставите шаум на кох и ставите под грил да се корица на шауму запече. Оставите да се скроз охлади.