Bakin koh od čokolade

Potrebno je za čokoladni koh: 1 litar mleka i 2 dl slatke pavlake, 5 žumanaca, 2 vanil šećera, 150 g običnog ili žutog grama šećera, 100 g crne čokolade i 3 velike kašike dobrog  tamnog kakao praha (holandski sa pijace).

Izmutiti žumanca sa šećerom dok ne postane penasto, dodati vanil šećer i prstohvat soli i 6 kašika gustina. Zagrejati mleko sa pavlakom ali da ne proključa i počne da vri skroz do kraja, dodati čokoladu i kakao da se rastopi, pa lagano malo po malo dodavati to vruće mleko u jaja sa gustinom, dodati malo ruma po želji, ko voli. Sipati smesu u dublju vatrostalnu posudu i staviti u dublju tepsiju malo vode na dno pa u nju vatrostalnu. Staviti u rernu na 170 stepeni da se peče najmanje 40 minuta. Sredina treba da ostane još uvak malo mekana, žitka kad prostresete posudu. U međuvremenu izmutite 5 belanaca sa 7 kašika šećera i napravite šaum, kad je već čvrst polako umešajte dve-tri velike kašike domaćeg pekmeza od kajsija. Pred kraj pečenja koha stavite šaum na koh i stavite pod gril da se korica na šaumu zapeče. Ostavite da se skroz ohladi.