Bečejcima dva pehara

Džudo klub Mladost iz Bečeja je u subotu 6. oktobra u hali USKAO „Đorđe Predin – Badža“ uspešno organizovao tradicionalni 21. Međunarodni i 11. Memorijalni džudo turnir „Željko Nikolić“ za poletarce, mlađe pionire i kadete, na kojem je učestvovalo 223 takmičara iz 33 kluba iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.
Domaći takmičari su bili veoma dobri na svom „terenu“ pa su zlatne medalje osvojili kadet Aleksandar Stojkov, u kategoriji do 90 kilograma, kao i mlađi pioniri Suzana Joksimović, u kategoriji do 36 kilograma i Dario Mušćet, u kategoriji do 55 kilograma. Srebrne medalje su pripale mlađim pionirima Anđeli Prodanov, u kategoriji +56 kilograma, Luki Šijačkom, u kategoriji do 50 kilograma, Marčelu Berčeku, u kategoriji do 66 kilograma i Leonu Benkoviču, u kategoriji +66 kilograma. Bronzane medalje su takođe osvojene u konkurenciji mlaćih pionira, a poneli su ih Una Ivanišević, u kategoriji do 52 kilograma i Miroslav Stojanović, u kategoriji do 42 kilograma.
Mlađi pioniri našeg kluba su bili zaista na visini zadatka pa su im zasluženo pripala dva pehara za najbolje ekipe u konkurencijama mlađih pionirki, koje su osvojile 15 poena i mlađih pionira koji su ukupno osvojili 25 poena.
Najuspešnija ekipa u konkurenciji poletarki bila je Slavija iz Novog Sada sa ukupno 19 poena, dok su kod poletaraca najbolji bili takmičari Jugovića iz Kaća (17), Džudistkinje Bambija iz Požarevca su bile najuspešnije u konkurenciji kadetkinja, dok su takmičari Slavije bili najbolji u konkurenciji kadeta.
Sveukupni pobednik u svim uzrasnim kategorijama bio je Džudo klub Slavija iz Novog Sada.
Memorijal „Željko Nikolić“ osvojio je Luka Kovačević iz Džudo kluba Cement iz Beočina. On je u konkurenciji mlađih pionira, u kategoriji +66 kilograma, u kojoj se inače svojevremeno i takmičio Željko Nikolić, u finalnom meču savladao Leona Benkoviča iz bečejske Mladosti, pa mu je zasluženo pripao pobednički pehar i nagrada od 100 evra, koju je i ove godine porodica Nikolić namenila pobedniku ovog Memorijala.
Tokom svečanog otvaranja ovog izuzetnog sportskog događaja prisutnima se obratio Dejan Kapriš, predsednik Saveza sportova opštine Bečej poželevši svim učesnicima sportsku sreću i kvalitetno takmičenje. Gosti bečejskog kluba toga dana bile su legende i velika imena srpskog džudoa Pavle Bajčetić i Prof. dr Slavko Obadov, a svečanu ceremoniju otvaranja ovog turnira ulepšale su planice Plesnog kluba „Maks Dens“ iz Bečeja svojim dobro poznatim izvedbama.
Iako je ove godine u Bečeju bilo manje takmičara nego ranije može se slobodno reći da je bečejski džudo klub po ko zna koji put položio ispit kada je u pitanju organizacija velikih sportskih događaja. Ljubitelji džudoa su mogli samo da uživaju u nastupima mladih takmičara i prikazanom kvalitetu koji je i ove godine krasio turnir u Bečeju.

Siniša Erak