Bečejski sportisti na visini zadatka

12. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE

Proteklog vikenda je u Bečeju i Novom Bečeju održana 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine na kojoj je učestvovalo preko 2.500 učesnika iz 31 lokalne samouprave naše pokrajine u 19 takmičarskih disciplina. Prema podeli domaćinstava u Bečeju je trebalo da se održi deset sportskih disciplina ali je održano samo osam pošto je atletika održana u Senti a mali fudbal je u poslednjem trenutku prebačen u Novi Bečej pošto teren u DTV Partizan nije dobio dozvalu da se na njemu održi takmičenje.
Bečejci su bili veoma uspešni na svom zatvorenom bazenu USKAO „Đorđe Predin – Badža“, pa je Bojan Živanović osvojio zlato, a Nikola Marjanović bronzu, obojica ispred ekipe „Knot Bečej“ na 50 metara slobodno u konkurenciji plivača do 35 godina. Živanović je bio prvi a Marjanović drugi u disciplini 50 metara prsno.
Njihova koleginica iz ekipe, Miroslava Stanisavljević je u konkurenciji plivačica preko 35 godina u disciplini 50 metara slobodno osvojila zlatnu a u disciplini 50 metara prsno srebrnu medalju.
Uspešni su bili i članovi reprezentacije opštine Bečej, pa je Zoran Perić osvojio zlato, Bojan Božić srebro a Šandor Balint bronzu u disciplini 50 metara slobodno, u konkurenciji plivača preko 35 godina. Jovan Ječanski je osvojio drugo mesto na 50 metara leđno a treće na 50 metara prsno u konkurenciji plivača preko 35 godina.
Zlatnu medalju u disciplini 4×50 metara slobodno reprezentacija Opštine Bečej je osvojila u sastavu Zoran Perić, Bojan Božić, Jovan Ječanski i Igor Omaljev, a isti uspeh je ostvarila i štafeta 4×50 metara slobodno u kombinovanom sastavu koji su činili Šandor Balint, Saša Bakrač, Nikola Marjanović i Bojan Živanović.

Zlata u fudbalu, košarci, stonom tenisu, atletici, pikadu i kuglanju

Fudbaleri Bečeja u sastavu Čedomir Grbić, Saša Gujanica, Dean Ivanišević, Goran Božičić, Milan Brkljač, Zoran Grbić, Dejan Stanojev, Milorad Janjuš, Dalibor Miljević, Srećko Jelić, Dubravko Biro, Miodrag Vučković, Milentije Stevanović, Igor Gavrić, Aleksandar Jovanović, Zoran Gospođinački i Sabolč Sel uz neizostavnog Lasla Ileša, popularnog „Menotija“ su u finalu savladali selekciju Novog Sada sa 2:1 i zasluženo osvojili zlatnu medalju, a isti uspeh su ostvarili košarkaši Bečeja koji su do zlatne medalje došli u sastavu Ivan Petrušić, Marko Vuković, Nikola Vuković, Nikola Stojkov, Aleksandar Vulović, Velibor Jagodić, Srđan Piroševački, Adrian Horvat, Milan Brkljač i Vule Bošnjak.
Stonoteniserke Bečeja su bile veoma uspešne pa je ekipa u sastavu Marta Poljak, Sanja Mirilov, Vesna Matijević zauzela prvo mesto u ekipnom plasmanu. Sanja Mirilov je bila prva a Marta Poljak treća u pojedinačnom delu nadmetanja. Fudbal se igrao na Gradskom stadionu u Bečeju a košarka je bila na programu u Novom Bečeju.
Odbojkaška ekipa je zauzela treće mesto kao i ekipa u bič voleju.
Stonoteniska takmičenja u ženskoj konkurenciji su održana u sali DTV Partizan a muška takmičenja u sali OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju.
Bečejci su osvajali medalje i u tenisu gde je par Čaba Hegediš i Roland Farkaš osvojio bronzu u dublu u konkurenciji takmičara do 40, a isti uspeh je ostvario i par Goran Krstonošić i Dragan Gligorić u konkurenciji učesnika preko 40 godina. Teniski deo Olimpijade je održan u Bečeju na terenima USKAO „Đorđe Predin – Badža“
Atletska takmičenja su održava u Senti i Bečejka Karolina Kalapoš je osvojila zlato u disciplini 1.000 metara u lični rekord, a jedinu medalju u muškoj konkurenciji osvojio je Bojan Jocić kojem je pripalo srebro u trci na 3.000 metara.
Srebrnu medalju reprezentacija Bečeja osvojila je u nadvlačenju konopca, iza ekipe iz Kikinde a ispred Srbobranaca.
Stana Baćanski i Mirko Grabež nastupili su u pikado miksu i osvojili zlatnu medalju, a Stana Baćanski je najsjajnije odličje osvojila i u pojedinačnoj konkurenciji, a zlatom se u kuglanju okitio i Bečejac Ištvan Berkeš.
Na zvaničnom sajtu organizatora takmičenja nisu do utorka 2. juna bili objavljeni zvanični rezultati tako da su gore izneta saznanja novinara naše redakcije bez zvanične potvrde organizatora.

Naredna 13. po redu Sportska olimpijada radnika Vojvodine biće održana u Adi 2013. godine. Sa devet glasova „za“ i sedam glasova „protiv“ Ada je pobedila Novi Bečej u glasanju na sednici Olimpijskog komiteta koji je održan u Novom Bečeju prošlog vikenda. Ada je bila domaćin ovog takmičenja 2007. godine, a našm komšijama preko Tise nije uspela namera da budu domaćini i naredne radničke olimpijade.

Siniša Erak