Borba za sredinu tabele

Nakon zimske pauze u pripreme za početak drugog dela sezone u okviru Druge Republičke lige Sever krenuli su i odbojkaši Bečeja. Start takmičarskih izazova je planiran za 9. februar kada će naša ekipa pokušati da realizuje dobre nastupe kao u prvom delu prvenstvu, kada su ostvarili zacrtani cilj i zabeležili skor od pet pobeda i četiri poraza što im je garantovalo plasman u sredinu tabele, tačnije na šesto mesto.
– Prvi tim je startovao sa pripremama pre tri nedelje, ali od početka nažalost nismo bili kompletni zbog povrede Radovanova, a od skoro i Kokovića. Ostatak ekipe je u solidnoj formi ali od oporavka pomenutih povređenih igrača će zavisiti u kakvom ćemo sastavu nastupiti sledećeg vikenda u Novom Sadu protiv domaćina Vojvodine NS Seme. Svakako ćemo biti oslabljeni u tom meču, jer već znamo da će zbog privatnih obaveza sigurno izostati Veselin Džigurski, tako da će prvi meč u u drugom delu sezone biti veliko iskušenje za našu ekipu. Nakon utakmice u Novom Sadu dolazi nam Partizan iz Bača, gde se nadamo da ćemo biti kompletniji i da ćemo uspeti da pokažemo ono što najbolje znamo, kazao je Nikola Džigurski igrač-trener Muškog odbojakškog kluba Bečej.
Govoreći o ambicijama kluba on je istakao da će glavni zadatak ekipe biti opstanak u ligi za čega će im najverovatnije biti dovoljne četiri pobede do kraja prvenstva.
– Sve preko toga biće odličan rezultat. Radimo u teškim okolnostima zbog problema sa povredama i izostancima sa treninga, tako da mogu slobodno reći da je ova godina je najteža u bližoj istoriji kluba i biće uspeh ako je završimo na sredini tabele, završio je Džigurski.

Siniša Erak