Bronze Ivaniševićeve i Benkoviča

   Dve medalje osvojili su predstavnici Džudo kluba Mladost iz Bečeja na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire (generacija takmičara rođenih 2006. i 2007. godine) koje je održano u Zrenjaninu, u subotu 22. septembra. Na najvećoj smotri najuspešnijih mlađih pionira naše zemlje nastupilo je 206 takmičara iz 66 klubova, a među njima i četvoro naših sugrađana.
Najuspešnije nastupe ostvarili su Una Ivanišević, u kategoriji do 48 kilograma i Leon Benkovič, u kategoriji + 66 kilograma. Do velikog uspeha njih dvoje su došli nakon četiri odrađena meča u kojima su ostvarili po tri pobede i po jedan poraz.
Osim osvajača medalja naš klub su predstavljali Dario Mušćek, u kategoriji do 55 kilograma i Luka Šijački, u kategoriji do 50 kilograma koji su takmičenje završili u drugom kolu.
–Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer su naši takmičari pružili svoj maksimum, u onim trenucima kada je to bilo najpotrebnije. Ostaje žal što Anđela Prodanov zbog povrede nije mogla da nastupi na Prvenstvu Srbije, jer smo i u njenoj kategoriji računali na sigurnu medalju, kratko je prokomentarisao nastup u Zrenjaninu Milorad Lončarević, trener u DŽK Mladost iz Bečeja.
Pravo da se takmiče na najvećoj državnoj smotri u svojoj konkurenciji pomenuti predstavnici bečejskog kluba stekli su na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire koje je u Stepanoviću održano, u subotu 8. septembra, gde je učestvovalo 162 takmičara iz 31 kluba.
Anđela Prodanov je u kategoriji +56 kilograma osvojila srebrnu medalju, kao i Dario Mušćet, u kategoriji do 55 kilograma, dok je Luka Šijački, u kategoriji do 50 kilograma zauzeo treće mesto. Leon Benkovič je u kategoriji +66 kilograma bio peti i time stekao pravo da se takmiči na Prvenstvu Srbije kao i osvajači medalja.

Medalje u Subotici i u Pančevu
Deveti „Trofej grada Subotice“ za poletarce, mlađe pionire i kadete održan je u nedelju 16. septembra, uz učešće 320 takmičara iz 41 kluba iz Mađarske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije. Sve medalje za nas osvojene su u konkurenciji mlađih pionira. Anđela Prodanov je u kategoriji +56 kilograma zauzela drugo mesto, dok su se Una Ivanišević, u kategoriji do 52 kilograma i Leon Benkovič, u kategoriji +66 kilograma okitili bronzanim medaljama.
Dan ranije je Pančevo bilo domaćin takmičenja „Turnir malih šampiona“ za poletarce, mlađe i starije pionire, na kojem je učestvovalo 195 takmičara iz 34 kluba. Najuspešniji predstavnici bečejskog kluba bili su mlađi pioniri Luka Šijački, u kategoriji do 50 kilograma i Dario Mušćet, u kategoriji 55 kilograma, koji su osvojili bronzane medalje.
Danas će mlađi pioniri našeg kluba učestvovati na turniru u Rožajama, a poletarci sutra nastupaju u Beogradu na „Kupu Voždovca“.

Tradicionalni turnir 6. oktobra
Džudo klub Mladost iz Bečeja će u subotu 6. oktobra organizovati 21. međunarodni i 11. Memorijalni džudo turnir ,,Željko Nikolić“ za poletarce, mlađe pionire i kadete. Pre rečima organizatora sve je spremno za još jednu veliku sportsku manifestaciju na kojoj se, kao i prethodnih godina, očekuje učešće oko 400 takmičara iz desetak država.
Početak takmičenja je planiran za 11 sati u hali USKAO „Đorđe Predin – Badža“ u Bečeju, dok će 15 minuta ranije biti održano svečano otvaranje.

                                                                                                                                                                                                                Siniša Erak