„Bubamara bend“ u konkurenciji za nagradu na „Mobil music fest“

Bečejski dečiji bend „Bubamare“ ove godine učestvovao je na tak-mičenju mladih autorskih bendova „Mobil music fest“ sa numerom „Drugačiji“. Organizator ovog takmičenja je portal Headliner.rs. Naš bečejski bend je uspeo da se plasira glasovima publike kao jedan od dva benda koje bira publika.

Takmičarski bendovi su prema propozicijama festivala mogli da učestvuju samo sa jednim snimkom jedne autorske pesme koja je snimljena mobilnim telefonom u jednom kadru. Svi pristigli snimci su objavljeni na portalu Headliner.rs (preko YouTube kanala).

„Bubamara band“ je osnovan 2017. u Bečeju. Čine ga sedmoro dece uzrasta od 11 do 17 godina: Luka Grbić (12 godina – bubnjevi), Ana Horvat (16 godina – bas gitara), Fiona Lovaš (12 godina – klavijature), Antonio Konc (13 godina – klavijature), Katarina Pivnički (11 godina – gitara), Ognjen Spajić (14 godina – gitara) i Sara Repac (17 godina – vokal). Bend je osnovan da bi pratio dečiji hor na nastupima ali su posle nekoliko proba započeli “sopstveni život”. Prve dve godine, bend je radio obrade popularnih pop i rock numera. Kompozicije su birane tako da se iskaže puni svirački potencijal benda. Do sada su nastupali više od 50 puta na festivalima (Velikogospoinski dani u Novom Bečeju, Tanderbal u Bečeju, Dani piva u Zrenjaninu, Dani Ludaje u Kikindi, Suvača Demo Fest u Kikindi, Zmajeve dečije igre u Novom Sadu, Love Fest u Novom Sadu, Štrand Fest u Novom Sadu, Winter Fest u Novom Sadu, Nišvill Jazz Festival u Nišu, Gitarijada Vojvodine u Kisaču…) ali i na manjim binama i po klubovima.
Poslednjih godinu i po dana, članovi benda su započeli stvaranje autorske muzike. I dalje vredno rade, uče, vežbaju i stvaraju sopstvene numere. Želja im je da se i na ovaj način predstave Beogradu i celoj Srbiji, da pokažu šta znaju i umeju, da svojim kompozicijama dopru do što većeg broja slušalaca. Ovo im nije prvo predstavljanje na festivalima sa originalnom autorskom muzikom jer su sa svojom pesmom „Čime ti bojiš grad“ učestvovali su i na Gitarijadi Vojvodine.

Pesma „Drugačiji“ je kompletno autorsko delo članova benda, muziku je napisao gitarista benda Ognjen Spajić, tekst pesme je uradila Fiona Lovaš a aranžman su potpisali svi članovi benda kao i snimanje spota.

Poštujući propozicije organizatora „Mobil music fest“ spot za pesmu “Drugačiji” bend je snimio ispred dvorca Fantast jer su članovi benda želeli da pokažu i ono najlepše što njihov grad ima. „Bubamara bend“ se potrudio da u najlepšem svetlu predstavi Bečej pa su im Bečejci pružili i podršku tokom glasanja.

Glasovi publike nominovali su dva benda koji su ušli u finale a stručni žiri koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti izabraće još tri benda. Predviđeno je da se finale festivala održi u jednom od beogradskih rock klubova u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici. Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs, kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.


U finale su ušli Bubamara bend iz Bečeja i Rok apoteka iz Novog Sada na osnovu najvećeg broja glasova publike. Pored ta dva benda, žiri je izabrao još tri grupe, Sanitarium iz Beograda, Industrijski kombinat iz Bačkog Petrovca i Underforce iz Valjeva. Finale će se održati u Beogradu u klubu Wurst Platzgde će se svih pet bendova predstaviti žiriju uživo, Najbolji bend će imati priliku da snimi album za PGP RTS, a svih 5 bednova će snimiti po dve kompozicije za kompilacijski album.