„Bubamara bend“ u konkurenciji za nagradu na „Mobil music fest“

Bečejski dečiji bend „Bubamare“ ove godine učestvuje na takmičenju mladih autorskih bendova „Mobil music fest“ sa numerom „Drugačiji“. Organizator ovog takmičenja je portal Headliner.rs. Takmičarski bendovi su prema propozicijama festivala mogli da učestvuju samo sa jednim  snimkom jedne autorske pesme koja je snimljena mobilnim telefonom u jednom kadru. Svi pristigli snimci su objavljeni na portalu Headliner.rs (preko YouTube kanala). Pobednici se biraju glasnjem publike i stručnog žirija. Svi zainteresovani mogu da glasaju za bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na YouTube kanalu i lajkova na FB stranici.

„Bubamara band“ je osnovan 2017. u Bečeju. Čine ga sedmoro dece uzrasta od 11 do 17 godina: Luka Grbić (12 godina – bubnjevi), Ana Horvat (16 godina – bas gitara), Fiona Lovaš (12 godina – klavijature), Antonio Konc (13 godina – klavijature), Katarina Pivnički (11 godina – gitara), Ognjen Spajić (13 godina – gitara) i Sara Repac (17 godina – vokal).  Bend je osnovan da bi pratio dečiji hor na nastupima ali su posle nekoliko proba započeli “sopstveni život”. Prve dve godine, bend je radio obrade popularnih pop i rock numera. Kompozicije su birane tako da se iskaže puni svirački potencijal benda.  Do sada su nastupali više od 50 puta na festivalima (Velikogospoinski dani u Novom Bečeju, Tanderbal u Bečeju, Dani piva u Zrenjaninu, Dani Ludaje u Kikindi, Suvača Demo Fest u Kikindi, Zmajeve dečije igre u Novom Sadu, Love Fest u Novom Sadu, Štrand Fest u Novom Sadu, Winter Fest u Novom Sadu, Nišvill Jazz Festival u Nišu, Gitarijada Vojvodine u Kisaču…) ali i na manjim binama i po klubovima.

Poslednjih godinu i po dana, članovi benda su započeli stvaranje autorske muzike. I dalje vredno rade, uče, vežbaju i stvaraju sopstvene numere. Želja im je da se i na ovaj način predstave Beogradu i celoj Srbiji, da pokažu šta znaju i umeju, da svojim kompozicijama dopru do što većeg broja slušalaca. Ovo im nije prvo predstavljanje na festivalima sa originalnom autorskom muzikom jer su sa svojom pesmom „Čime ti bojiš grad“ učestvovali su i na Gitarijadi Vojvodine.

Pesma „Drugačiji“ je kompletno autorsko delo članova benda, muziku je napisao gitarista benda Ognjen Spajić, tekst pesme je uradila Fiona Lovaš a aranžman su potpisali svi članovi benda kao i snimanje spota.  

Poštujući propozicije organizatora „Mobil music fest“ spot za pesmu “Drugačiji” bend je snimio  ispred dvorca Fantast jer su članovi benda želeli da u pokažu i ono najlepše što njihov grad ima. „Bubamara bend“ se potrudio da u najlepšem svetlu predstavi Bečej pa s pravom može da očekuje da im Bečejci pruže i podršku tokom glasanja.

Glasovi publike nominuju dva benda koji ulaze u finale a stručni žiri koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti izabraće još tri benda. Predviđeno je da se finale festivala održi u jednom od beogradskih rock klubova u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici. Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs , kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Podržite naše mlade sugrađane i glasajte za njih na sledećim linkovima jer svaki glas je važan!

Bubamara bend – Drugačiji (Mobil Music Fest 2020) https://www.youtube.com/watch?v=z_G7JaztcVs i https://www.facebook.com/watch/?v=838280810279990