„Bubamare“ objavile novogodišnji CD

„Bubamare“ bend i hor su kao novogodišnji poklon za sve naše male sugrađane objavili praznični CD sa božićnim i novogodišnjim pesmama. Đijanta Lovaš, vođa i dirigent benda  hora je za skoro 50 mališana (i onih malo starijih već iskusnih muzičara) organizovala malu proslavu tim povodom sa Deda Mrazom i paketićima koje su velikim zalaganjem i trudom svakako zaslužili.

Naporno su radili mesecima da se sve dobro uvežba, snimi … kako je to zaista izgledalo rekla nam je Đijanta Lovaš:
Ideja za novogodišnji album postoji već godinama. Sve ove praznične pesme koje su na ovom CD-u nastajale su dugi niz godina, tačnije od kad postoji hor „Bubamara“. Nekako se sve poklopilo jer ove godine smo želeli da na neki način obeležimo jubilej postojanja 10 godina hora pa je izdavanje ovog novogodišnjeg CD-a lepa prilika da to uradimo u našem stilu. Rad na albumu trajao je više od pola godine. Napisali smo još nekoliko novih numera, pored onih koje smo već ranije imali, i posle dva meseca proba hora i benda mogli smo da započnemo snimanje u studiju. Sa bendom je bilo lako jer oni već imaju dosta iskustva na snimanju materijala, kao već iskusni muzičari vrlo ozbiljno i profesionalno su pristupili snimanju matrica. Svaki član je snimao svoj instrument posebno pa su matrice već krajem septembra bile gotove. Tokom oktobra i novembra usledila su studijska snimanja hora. Starija deca, koja takođe imaju već godinama iskustva u snimanju, vrlo brzo su nasnimila svoje deonice jer su veoma lako primenili sve ono na čemu smo radili ovih godina (tehnika držanje mikrofona, pravilno rastojanje od njega, dinamika, uzimanje vazduha) sve to je urodilo plodom jer takve stvari puno znače da bi se snimanje odvijalo bez nekih većih problema.

Snimanje sa baby „Bubamarama“ (horić koji čine deca uzrasta od 3 do 6 godina) je bilo najuzbudljivije, ovo je bio njihov prvi susret sa mikrofonom i sa studijom. Njima je bilo veoma čudno da prvi put čuju svoj glas na mikrofonu, vrlo neobično ali zanimljivo iskustvo u svakom slučaju. Svi oni su jako želeli da drže mikrofon kao „veliki pevači“ u rukama ali nemaju još osećaj za dinamiku. Sad su ga stekli. Bilo je to interesantno iskustvo, sa malo više muke, ali su zato na traci njihovi glasići i najslađi. Nakon snimanja sledila je produkcija, usledilo je miksovanje i mastering. Na kraju, posla ovakve godine, meni je veoma drago da je CD uspeo da ugleda svetlost dana za ove novogodišnje praznike. Pred samu Novu godinu izaći će na Jutjubu i spot za numeru „Poruka Deda Mrazu“ koji smo takođe snimili.“

Klinci iz hora i benda su svi dobili svoje primerke CD-a od Deda Mraza da ovogodišnji praznici dobiju i svoj autentični saundtrak a svi ostali mali sugrađani moći će da ga nabave u prostorijama Turističke organizacije koja se nalazi na Trgu Oslobođenja 2.