Četiri medalje Bečejaca

Takmičari Džudo kluba Mladost iz Bečeja su u nedelju 21. oktobra učestvovali na 11. turniru ,,Ugljevik 2018“ za poletarce, mlađe i starije pionire, gde je učestvovalo 297 takmičara iz 31 kluba iz Srbije, Hrvatske i Bosne Hercegovine. Naši takmičari su bili uspešni i ovoga puta, pa je mlađi pionir Dario Mušćet, u kategoriji do 55 kilograma osvojio zlatnu medalju, dok su bronzana odličja pripala mlađim pionirima Marčelu Berčeku, u kategoriji do 66 kilograma i Miroslavu Stojanoviću u kategorijama do 42 kilograma.
Vikend pre toga, na devetom međunarodnom ,,Trofeju Beočina 2018“, za poletarce mlađe i starije pionire koji je okupio 389 takmičara iz 46 klubova, iz Grčke, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, veoma uspešan je bio mlađi pionir Marčelo Berček, koji je u kategoriji do 66 kilograma osvojio srebrnu medalju.
Aleksandar Stojkov će ovog vikenda učestvovati na Evropskom džudo kupu za kadete u Kopru, a od 3. do 5. novembra će biti deo reprenzentacije Srbije, na ekipnom turniru i kampu u Minhenu.
Siniša Erak