Čizkejk od bundeve

Za testo:
2 jajeta, 1 kašika pavlake, 100 grama putera, 3-4 kašike šećera, korica od jednog limuna, 1/2 kašičice soli, bundeva začini (mešavina cimeta, mlevenog karanfilića, đumbira, muškatnog oraha) po ukusu, brašna po potrebi koliko je potrebno da se napravi mekše testo ali da se odvaja od stranica posude (oko 500 grama), prašak za pecivo
Sve zajedno umesiti u kompaktno testo, staviti u vrećicu i ostaviti u frižider na pola sata.
Testo razviti i staviti na dno okrugle tepsije za pite i torte i zalepiti na stranice. Koru staviti u rernu da se dopola ispeče (da dobije svetlije zlatnu koricu odgore) – 15 minuta.
Fil:
Bundevu veću (kruškoliku) prepoloviti, izvaditi semenke iseći na komade, malo poprskati uljem i staviti u tepsiju sa pek papirom u rernu da se peče na 180 stepeni dok ne bude mekana (oko pola sata). Nakon pečenja malo prohladiti i odstraniti koru i ispasirati.
500 grama neslanog krem sira ili švapskog sira pomešati sa 200 grama milerama, 4 žumanca, 200 grama šećera i dodati pasiranu bundevu, začiniti bundeva začinom po ukusu i polako umešati penu od 4 belanceta.
Izvaditi dopola pečenu koru, sipati fil na nju i staviti u rernu da se peče još 30-45 minuta na 180 stepeni, povremeno proverite. Kad je gotovo treba da dobije braonkastu koricu gore ali da sredina i dalje bude mekša na dodir. Vodite računa da je je skroz ne isušite i prepečete.
Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi a zatim stavite u frižider na nekoliko sati. Vredi sačekati.