Covid 19 live: 1476 позитивних на вирус, 39 преминулих до сада, од суботе у 13 до понедељка у 5 ујутру забрана кретања, власници љубимаца од 23 до 01 часова +недељом од 08 до 10, 200 м од куће, 65+ у куповину суботом ујутру

Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је да је данас од последица заразе коронавирусом у КБЦ „Драгиша Мишовић“ преминула још једна особа старости 60 година, што је трећа жртва ове болести у нашој земљи, најавивши драстично увећање тестирања које се може очекивати за 48 часова.

 Вучић је на конференцији за новинаре, на којој је учествовала и председница Владе Србије Ана Брнабић, као и чланови кинеског експертског тима за борбу против коронавируса, који су пре два дана допутовали у нашу земљу, прецизирао да преминула женска особа није имала тежу клиничку слику.

Он је рекао да се број оболелих повећава из дана у дан, а такав се утисак стиче и због лоше методологије, по којој смо саопштавали два пута дневно број заражених, истичући да ће се сада то чинити једном, у 15 часова, онако како то раде друге европске земље.

Надлежни су се до сада трудили и делимично успели да, не само уз надзор, већ и уз кључну улогу лекара, успоре пандемијску криву, како не би дошло до експоненцијалног раста оболелих, као што је случај у неким земљама, указао је председник.

Он је најавио, након разговора са кинеским стручњацима, промену приступа у борби против коронавируса, која подразумева већи број тестирања, али и изолацију и лакше оболелих људи.

Кренућемо на масовна тестирања, а њихово драстично увећање може се очекивати за 48 часова, поручио је Вучић и навео да имамо довољно тестова за прве дане драстичног увећања, а у међувремену добићемо нове тестове и људе који могу да их спроведу.

Извор: сајт Владе РС