Dani sela Bačkog Gradišta

Proteklog vikenda (12., 13., i 14. jul) na stadionu FK “Vojvodina” u Bačkom Gradištu organizovani su i ove godine Dani sela (Bačkog Gradišta). Ova manifestacije posvećena svim meštanima sela pa je tako i program prilagođen da pokriva sve generacije. Od petka do nedelje smenjivali su se program za decu i odrasle od radionica do ispijanja piva. Kao i uvek, ipak je ovo Bačka, najviše se pažnje poklonilo kotlićima u kojima su se kuvali svinjski i lovački gulaši a Gradištanci se takmičili da osvoje nagradu najboljeg kuvara.
Kada su klinci u pitanju tu se za veoma raznovrsan program pobrinulo Humanitarno udruženje “Đina” koje je organizovalo niz radionica svako popodne od sportskig (odbojka, kuglanje, fudbal) do umetničkih i kreativnih radionica kao i društvenih igara. Mališani su imali aktivan vikend i radionice su bile veoma dobro posećene.

Mali Gradištanci i gosti su ove godine premijerno imali priliku da učestvuju u takmičenju brzog jedenja krempite a frizerski salon „Miksa“ je klincima pravio frizure da liče na svog super heroja.

Na kraju programa, kada su se radionice završile i kada se pojeo gulaš veče je bilo rezervisano za kulturno umetnički program takođe prilagođen svim generacijama. Nastupili su KUD-ovi “Đeram” i “Kulturkor” a veče se završilo svirkom bendova “Berbence zeneker” iz Temerina i “Parlament benda”. Naravno, ovo je bila i dobra prilika da meštani Gradišta i okolnih mesta izlože svoje proizvode iz kućne radinosti i da eventualno nešto i zarade. Kada je u pitanju ovo slavlje, ovo će ove godine biti jedinstven prilika za Gradištance da se ovako masovno okupe jer je nekoliko nedelje ranije kroz javnost protutnjala vest da ove godine zbog toga što lokalna samouprava nije podržala omiljenu manifestaciju Dan palačinki ona neće biti održana.

Dane sela je opštinska uprava podržala a Grdištanci ih organizovali uz podršku drugih organizacija kao što su BUM, PU “Labud Pejović”, Sportski savez opštine Bečej., FK “Vojvodina” dr. Sa terena FK „Vojvodine“ meštani su se kasno u noć razišli, do sledeće godine na istom mestu i sa novim sadržajima kako su obećali organizatori.