Decenija festivala odbojke

ODBOJKA – „VOLEJBAL OPEN – BEČEJ 2019”

Ženski odbojkaški klub Bečej je u subotu 1. juna u hali USKAO „Đorđe Predin – Badža“ u Bečeju po deseti, jubilarni put organizovao festival odbojke pod nazivom „VOLEJBAL OPEN – BEČEJ 2019”. Kao i proteklih godina i ovaj sportski događaj je bio izuzetno dobro posećen pošto je učestvovalo preko 500 mladih odbojkašica raspoređenih u preko 100 ekipa iz 15 klubova iz naše zemlje. Specijalni gost turnira bio je Raša Milić, predsednik Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije koji je tom prilikom uručio nagrade najuspešnijim ekipama i pojedincima.
Prema rečima organizatora turnir je bio namenjen za devojčice uzrasta od 2006. pa do 2010. godišta i mlađe, a glavna ideja je motivisanje dece da se bave sportom, u ovom slučaju odbojkom, uz druženje i upoznavanje sa vršnjakinjama iz cele države.
Osim odlične organizacije, treba istaći da su članice bečejskog kluba bile veoma dobre i na terenu. Ekipa ŽOK Bečej 1 je u 2006. godištu osvojila srebrnu, a ekipa ŽOK Bečej 2 bronzanu medalju. Za najbolju blokerku je proglašena Nina Štrbac, najbolja smečerka je bila Anja Marković, najbolja tehničarka Dunja Radosavljević, dok je Anđela Nikolić proglašena za najbolju primačicu. Bečejke su bile uspešne i u godinu dana mlađem uzrastu, gde je ekipa ŽOK Bečej 1 osvojila srebrnu medalju, a gde je za najbolju blokerku proglašena Nikolina Sekulić, dok je najbolja smečerka bila Una Salak. Ekipa domaćeg kluba je bronzanu medalju osvojila i u najmlađem uzrastu 2010. godišta i mlađih, a za najbolju smečerku je proglašena Anđela Dadić, dok je najbolja tehničarka bila Nina Košarka.
–Aktivnostima našeg kluba, odnosno kroz turnire i utakmice koje smo sami organizovali i utakmice koje smo odigrali u zvaničnim takičenjima, smo u proteklih 10 godina u Bečej privukli desetine hiljada mladih sportista. Podrška Odbojkaškog saveza Srbije i gospodina Raše Milića nam je signal da radimo dobru stvar i da se dobar glas daleko čuje. Svakako će nam biti motiv više da nastavimo sa podizanjem nivoa kvaliteta odbojkaškog sporta kod nas u Bečeju i u celoj regiji, kazao je Bakić Saša, jedan od organizatora turnira i trener u ŽOK Bečej.

Siniša Erak