Drámatábor volt Óbecsén

A színművészet alapjaival, és bábozással foglalkoztak a fiatalok

Harmadik alkalommal került megrendezésre Óbecsén a Szóval, rímmel, színházzal nevet viselő drámatábor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Bóbita óbecsei Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében.
A tábor július 26-a és 30-a között zajlott, melynek keretén belül a fiatalok Magyar Zsófiától és Rókus Zoltántól, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagjaitól tanulhatták meg, sajátíthatták el a színművészet csínját-bínját.
A kultúrkör munkatársainak elmondása szerint igyekeznek minden nyáron valami újjal, valami innovatív dologgal előrukkolni az ifjú színésztanoncoknak. Idén a mozgásra fektették a hangsúlyt. Fő témaként idén napjaink egyik legégetőbb problémáját, a kommunikáció hiányát jelölték meg. Magyar Zsófia 12 lánnyal dolgozott együtt a tábor alatt, akikkel ezt a nehézséget feszegették, ezt a témát dolgozták fel.
Rókus Zoltán idén egy számára is nagy kihívást jelentő dologba vágta a fejészéjét – bábokat keltett életre, bábozást tanított a fiataloknak. Először a Tóbiás nevezetű, gipsz fejjel rendelkező emberi bábot mutatta be nekik, majd Faapót. A darab egy erdőben játszódik, ahol óriási vihar tombolt és a városból kifújva a szemetet mind az erdőre vitte. A tábor gálaműsorral zárult, ahol a fiatalok bemutatták, hogy mit tanultak meg az öt nap alatt.
A drámatábor a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg.

D.P.