Dva bronzana odličja u Sloveniji

Članovi Džudo kluba Mladost iz Bečeja su uspešno započeli takmičarsku 2019. godinu. Na izuzetno kvalitetnom 21. Međunarodnom džudo turniru za mlađe i starije pionire u slovenačkom gradu Lendavi koji je održan u subotu 12. janura, gde je učestvovalo 387 takmičara, iz 43 kluba iz 10 država dvojica naših džudista je uspelo da se u veoma jakoj konkurenciji popnu na pobedničko postolje.
Dario Mušćet, u kategoriji do 55 kilograma i Leon Benkovič u kategoriji +66 kilograma su, u konkurenciji mlađih pionira, osvojili bronzane medalje i na taj način najavili uspešnu takmičarsku sezonu.
Osim lepih takmičarskih vesti u našem klubu su imali razloga za veselje i u subotu 26. januara, pošto je u Novom Sadu održano polaganje za majstorska zvanja, na kojem je takmičar Džudo kluba Mladost Aleksandar Stojkov položio za crni pojas prvi DAN.
Priliku za osvajanje novih medalja Bečejci će imati već danas pošto se u Stepanovićevu održava Prvenstvo Vojvodine za kadete na kojem će nastupiti dva predstavnika našeg kluba.

Siniša Erak