Dva pehara za domaćine

ODBOJKA – „MINI TROFEJ GRADIŠTA 2019“

Odbojkaški klub Libero iz Bačkog Gradišta je u subotu 18. maja treću godinu za redom bio organizator veoma zanimljivog i jedinstvenog turnira u mini odbojci, koji je pod nazivom „Mini trofej Gradišta 2019“ okupio preko 600 mladih odbojkašica i odbojkaša iz Srbije i Republike Srpske. Na travnatom terenu SRC „Đorđe Tapavica – Džoja“ u Bačkom Gradištu, koji im je za ovu priliku ustupljen od Fudbalskog kluba Vojvodina, takmičile su se ekipe iz 20 klubova, u ženskoj konkurenciji je u šest uzrasnih kategorija učestvovalo 95 ekipa, dok se kod dečaka u dve uzrasne konkurencije takmičilo 10 ekipa.
Činjenica da se mečevi igraju na travi daje ovom sportskom događaju epitet jedinstvenog u našoj zemlji i okruženju, a prema rečima organizatora osnovna ideja ovog okupljanja bila promocija „fer pleja“ i sklapanje novih poznanstava, u čemu su u potpunosti uspeli.
Iako rezultat nije bio u prvom planu treba posebno podvući da su domaće odbojkašice osvojile dva pobednička pehara pošto su bile najbolje u generacijama devojčica rođenih 2005. i 2009. godina, dok je u muškoj konkurenciji „čast bečejske opštine odbranila“ ekipa Odbojkaškog kluba Bečej koja je trijumfovala u generaciji dečaka rođenih 2005. godine.
Na kraju treba istaći da su pre početka takmičarskih mečeva svi učesnici prodefilovali travnatim terenom stadiona u Bačkog Gradištu u nameri da celom Svetu pošalju poruku miru uz želju da prestanu svi ratovi širom naše planete.

Siniša Erak