Dve „maksimale“ Bečejaca

Završen je prvi krug takmičenja u okviru Prve lige Srbije. Nakon odigranih 15 kola fudbaleri OFK Bečej 1918 zauzimaju 12.mesto na tabeli sa 16 bodova. To je rezultat koji je ispod očekivanjauprave našeg kluba, pa je učinjen prvi korak ka saniranju ove nezavidne situacije. Sporazumno je raskinuta saradnja sa dosadašnim šefom stručnog štaba Brankom Savićem.
„Kap koja je prelila čašu“ bila je utakmica koju je naša ekipa igrala u subotu 3. novembra kada je na svom Gradskom stadionu poražena sa 2:1(0:1) od Bežanije iako je skoro 70 minuta imala igrača više. Golom Mladena Kovačevića u 31. minutu Bečejci su poveli, a pre toga je isključen gostujući igrač Bašanović. Sve je išlo na vodenicu naših igrača koji su prednost ipak prokockali u zadnjih 12 minuta utakmice. Golovima Nedeljkovića i Radočaja gost je otišao kući sa celim plenom.
Tri dana ranije Bečejci su sa ubeljivih 4:0 (2:0) savladali Novi Pazar u gostima, a utakmicu 13. kola (odigrana 27. oktobra) na svom terenu su izgubili od Radničkog 1923 iz Kragujevca sa 2:1 (1:0).
–Meni je lično baš jako žao što se sve to izdešavalo na kraju. Branko Savić je veoma dobar čovek i veoma dobar stručnjak. Nakon ovog rastanka ostaće naš prijatelj i kako je rekao verni navijač. Jako mi je drago što smo ga upoznali i ostali u dobrim odnosima. Nismo posle 15 kola u prvih osam ekipa što nam je bio cilj pre početka, a posebno nas muči što smo zabeležili čak pet poraza na domaćem terenu. Sve to su razlozi zbog čega je došlo do sporazumnog razlaza između šefa i nas, kratko je prokomentarisao razlaz sa Brankom Savićević sportski direktor našeg kluba.
Neko nepisano pravilo u fudbalu je da je lakše promeniti jednog trenera nego sve igrače, ali svakako je da će i ovoj ekipi biti neophodne ozbiljne promene i u igračkom kadru.
–Sigurno je da ćemo se pojačati tokom zimske pauze. Dovešćemo dva ili tri proverena igrača, ali o tom – potom. Do pauze imamo još osam utakmica tako da nam je najbitnije da osvojimo što više bodova. Imamo rok od dve nedelje da nađemo novog trenera, pa ćemo utakmicu protiv Budućnosti (danas od 13 sati na Gradskom stadionu u Bečeju) voditi Dalibor Novčić i ja, a već za utakmicu protiv Sinđelića se nadam da ćemo imati novog šefa stručnog štaba i da
ćemo sa njim imati bolji uspeh, kazao je Stanojev.
Govoreći o učinjenom u prvih 15 kola sportski direktor kluba je apostrofirao činjenicu da pored očitih problema koji su mogli da se vide u igri plavo-belih njegov klub ponekad nije imao ni sportske sreće.
–I pored toga iskreno nisam zadovoljan urađenim. Mislim da smo trebali imati najmanje šest bodova više. Tu mislim na utakmice protiv Bežanije, Teleoptika, Borca i Sinđelića, gde smo igrali dobro ali smo promašivali veoma lepe i izgledne šanse što nas je koštalo gubitka bodova. Sa tih nekih šest bodova bili bi stabilni na mestu na kojem smo i želeli. Nisam zadovoljan ali mislim da možemo više i da ova ekipa zaslužuje više bodova. Nismo ostvarili naš zadatak tako da ćemo se potruditi da sa novim trenerom dođemo do mesta koje vodi u plej-of. Ništa nije još izgubljeno. Imamo sada utakmicu protiv Budućnosti gde moramo biti agresivniji i čvršći kako bi ubeležili neophodnu pobedu, jasan je Dejan Stanojev.
Siniša Erak