Фалафел ћуфтице

 

Потребно:

250 гр сирових леблебија

2 кришке хлеба потопљене у мало млека и оцеђене

1 ситно сецкани црни лук или 2 млада лука

2 чена белог лука

1 јаје

пола шољице уља

зачини: со, бибер, туцана паприка, ђумбир, сецкани першун по укусу

Скувати леблебије у посољеној води док не буду скроз мекане. У блендеру самлети леблебије са уљем док се не претвори у пасту (оставити трећину мало крупније млевено, лепша је текстура ћуфтица), додати све остале састојке и замесити. Оставити 15 мин да одстоји. Правити мање ћуфтице и уваљати у презлу. Пећи на уљу или у рерни на папиру за печење мало попрскане уљем док не порумене. Служити у тортиљи или сомуну са цацики салатом или неком другом салатом и намазима по укусу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *