Gradsko pozorište Bečej: Prva premijera ove godine

U produkciji Gradskog pozorišta Bečej u okviru Večernje scena biće 12. februara održana premijera predstave „Gidionov čvor“. U pitanju je autorski projekat glumica Simonide Mandić i Bojane Milanović koje i igraju u predstavi. Tekst je prevod Mile Jakšić Šajtinac i Uglješe Šajtinca drame savremene američke spisateljice Džone Adams. Duodrama prati susret, sukob dva veoma snažna karaktera, dve žene, nastavnice i majke dečaka Gideona. Ova drama posredno kroz veoma intenzivan dijalog provlači i priču o uticaju roditelja i škole na decu, o krivici, bolu, o kreativnosti i cenzuri. Kroz, na momente eksplozivan i emotivno nabijen, razgovor dve žene sklapa se polako i priča o dečaku Gideonu o njegovom životu u školi i kod kuće, njegovom viđenju sveta. Tekst je prepun književnih i mitoloških referenci.

U Gradskom pozorištu i publika i ansambl Večernje scene željno očekuju ovu premijeru pa je potrebno napomenuti da su karte za prvo izvođenje već rasprodate.

Zbog epidemioloških mera zaštite kao i zbog toga što je u pitanju kamerna scena omogućeno je prisustvo samo 60 gledalaca. Zbog velikog interesovanja već sutradan 13. februara će biti sledeće izvođenje na istoj sceni a zatim i 19. februara ponovo. Nakon toga predstava ide u Novi Sad na kamernu scenu SNP-a 26. februara. Sve predstave počinju u 19 časova.