Хуманост Бечејаца на делу

Канцеларија за младе општине Бечеј у сарадњи са КК “Бечеј”, реализовала је четврти по реду хуманитарни турнир у уличном баскету “Бечеј 2017”. Сва прикупљена финансијска средства са турнира намењена су за даље лечење нашег суграђанина Ивана Филипчева.

Турнир је одржан од 30. јуна до 2. јула, утакмице су игране у поподневним и вечерњим терминима на платоу испред градске куће у центру Бечеја, а посебно за ову прилику изнајмљена је специјална кошаркашка подлога која се користи за професионалне баскет терене. Такође, гледаоци су имали прилике да по цени од 400 динара купе промотивне мајице са апликацијама и сав приход усмерен је за наставак Ивановог лечења.

На турниру је учествовало 19 екипа и велики број пријављених је био за такмичење у бацању тројки и за закуцавање, те су организатори и више него задовољни.

– Овај турнир прерастао је у једну спортску традицију којом желимо пре свега да дамо шансу Бечејцима да искажу свој спортски дух али и своју хуману страну јер смо става да су хумане мотивације убедљиво најбоље мотивације за младе људе, истакао је Дане Мандић, координатор КЗМ општине Бечеј.

Кристина Деметер Филипчев, мајка малог Ивана објаснила је укратко колико њима значи овај догађај:

– Организовање овог турнира значи много не само због Ивана, него зато што КЗМ осећа потребу да помогне грађанима пре свега деци и младима којима је то неоходно. И ја и мој син смо веома захвални, не толико због материјалне стране већ зато што се у Бечеју осећа некаква емпатија и то показије и велики број екипа које су се пријавиле на турнир и заиста је добар осећај.

Уоквиру турнира, у недељу последње вечери премијерно је приказан и кратак документарни филм о прошлогодишњем турниру.

Победник овогодишњег турнира је екипа „Extra auto & farma Zukić“, тако да су они али и другопласирана и трећепласирана екипа добили вредне робне награде, пехаре и дипломе, а исто тако и победници у шутирању тројки и у закуцавању.

becejskidani2017

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 7, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *