Klub „Pero amatera“ izdao prvi almanah radova

Bečejski književni klub „Pero amatera“ objavio je svoj prvi štampani almanah i predstavio ga bečejskoj publici u Gradskoj biblioteci. Ovaj klub boji 23 člana i u radu učestvuju umetnici amateri iz oblasti književnosti i likovnog stvaralaštva. Klub je osnovan prošle godine u maju i uspeli su da već u prvoj godini sakupe i obrade dovoljno dobar materijal za knjigu i da ga proberu i objave. Zbornik sadrži likovne i literarne priloge koji su kao i sami članovi kluba veoma različiti. Na promociji u Gradskoj biblioteci autori su čitali svoje radove a od radova likovnih umetnika je napravljena izložba.

Pored autora na promociji zbornika je učestvovao i hor muzičke škole „Petar Konjović“ koji radi po rukovodstvom profesorice Senke Jovanović.

Predsednik Kluba Dragan Savić je na početku u uvodnom govoru, na promociji, rekao da je cilj ovog udruženja da ih svake godine bude sve više i da radovi umetnika amatera ubuduće budu dostupni za širu publiku, da dobiju priliku da pokažu šta znaju.
Na promociji je naglašeno da ovaj klub kao i sam almanah nema ograničenja kada je neki žanrovski ili umetnički izraz u pitanju da ne postoje neki tematsku uslovi i da svako može da se priključi i da u saradnji i dogovoru sa urađivačkim timom i objavi svoje radove.