Knežev grup gradi hotel na „hipodromu“

Prostor na Dolmi kod hotela Bela lađa, tzv. „hipodrom“ koji je do sada bio u vlasništvu Opštine Bečej prodat je na javnom nadmetanju jedinom ponuđaču firmi „Knežev grup“ za oko 7.4 miliona dinara. Ovaj prostor je prema planovima opštine Bečej predviđen za izgranju hotelskih smeštaja u zoni „komercijalne banje“. Na junskoj (33. po redu) sednici Skupštine opštine Bečej doneta je odluka o prodaji pa je tako i zvanično ova firma uplatom 10 posto učešća postala vlasnik parcele na kojoj je prema uslovima, koje je odredio dosadašnji vlasnik, novi se obavezao da će u roku od tri godine izgraditi hotel do 80 ležajeva, određene kategorije (sa bar tri zvezdice) i visine najviše 6 spratova pored kojeg je dozvoljena i izgradnja pratećih objekata i bazena.

Ovi uslovi postavljeni su pre svega jer ovaj objekat mora biti uklopljen u kompletan projekat komercijalne banje. Pored toga novi vlasnik parcele obavezao se i da će čitav projekat izgradnje biti završen u roku od tri godine.

Povodom ove kupovine i planova za izgradnju razgovarali smo sa vlasnikom firme Knežev grup, Draganom Kneževim u kojoj se fazi trenutno nalazi ovaj projekat.  On nam je rekao da je predviđeno da se u sledeće tri godine uradi prva faza izgradnje hotela i velnes centra koji podrazumeva izgradnju hotela sa 25 soba i pratećih objekata za velnes i bazena sa termalnom vodom kao parkinga i parka koji će biti kultivisan za potrebe hotelskog kompleksa.

„Trenutno je u toku izrada idejnog projekta za koju je angažovan naš poznati arhitekta Zoran Đorđević čija specijalnost su hoteli i hotelski komppleksi. Do kraja ove godine biće urađen idejni projekat i nadamo se i generalni projekat. Takođe je za ovu godinu predviđena i sadnja parka oko hotela. Sledeće godine već početkom godine krenućemo i sa izgradnjom objekata. Predviđeno je da građevinski radovi traju godinu dana.“