Kolač sa badem penom i jagodama

Za koru: Tri žumanceta pomešati sa jednom šoljom šećera i izmiksati dodati dve kašike kisele pavlake, decilitar ulja i dve veće kašike masti ili 150 grama omekšalog putera, dva vanilin šećera, malo soli, malo više od pola praška za pecivo i kora od jednog limuna. 100 grama ovsenih pahuljica izblendati u malo grublje brašno. Dodati običnog brašna toliko da se napravi gusto testo kao eurokrem. Raširiti na papir u malo veću đuveč tepsiju i peći u rerni dok ne dobije svetlo žutu koricu i na dodir je solidno. Izvaditi iz rerne i prohladiti malo.

Džem od jagoda: Pola kilograma jagoda ukuvati sa šećerom i sokom od jednog limuna u svež džem i malo prohladiti. Može da se koristi i džem od kajsija, ali sada je vreme jagoda.

Žuti fil: 4 žumancete skuvati na pari sa 4 kašike šećera i dve kesice vanile dok se ne zgusne i istopi šećer.
Na koru sipati džem od jagoda i lepo rasporediti na to žuti fil.

Pena od belanaca: Umutiti 7 belanaca sa 12 kašika šećera u čvrst šne i polako mešajući dodati 150 grama mlevenih badema (ili oraha). Preliti preko žutog fila i staviti u rernu na sat vremena da se šne osuši i malo zapeče na 150 stepeni i dobije zlatno žutu koricu. Seći kad se ohladi.