Наслов победника екипи Раковице

  1. МЕЂУНАРОДНИ И 10 МЕМОРИЈАЛ „ЖЕЉКО НИКОЛИЋ“

Прави џудо спектакл приређен је у организацији Џудо клуба Младост из Бечеја првог дана октобра када се у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ окупило 322 учесника на јубиларном 20. Међународном џудо турниру и 10. Меморију Жељко Николић“ за полетарце, млађе пионире и кадете који је одржан у изузетно квалитетној организацији Џудо клуба Младост. Гости Бечејаца били су такмичари из 48 клубова из Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Мађарске, Словачке, Словеније, Црне Горе, Хрватске и Србије а промотери, како и доликује оваквој манифестацији, наши прослављени кајакаши и велики шампиони Марко Новаковић и Марко Томићевић који је и поздрави присутне борце. Турнир је отворио члан Драган Ковачев Општинско већа задужен за област привреде, заштите животне средине и комуналне делатности. Као и годинама уназад виђене су веома квалитетне и неизвесне борбе а на крају је титула свеукупног победника припала екипи ЏК Раковица из Београда. Најуспешнији код полетараца били су такмичари ЏК Турија, код полетарки ЏК Српски соко из Зворник, код млађих пионира ОЏК Београд, код млађих пионирки ЛСК Лаћарак, док кадета ЏК Раковица и код кадеткиња ТСК из Темерина.

Када је у питању такмичење у оквиру Меморијала „Жељко Николић“, који се одржава у знак сећања на трагично настрадалог младог такмичара бечејског клуба, његова породица је и ове године, износом од 100 евра, посебно наградила победника у конкуренцији пионира, у категорији више од 66 килограма, у којој се њихов син такмичио. Овогодишњи победник у поменутој категорији био је Стефан Симића из Словена из Руме, који је поред меморијалног пехара добио и поменуту новчану награду.

Домаћи клуб је на овом такмичењу наступио са 17 представника који су освојили шест медаља. Сребрна одличја су припала полетарки Сузани Јоксимовић, у категорији до 31 килограм и млађој пионирки Анђели Проданов, у категорији до 56 кг, док су се бронзама окитили полетарка Невена Грбић у категорији +43 килограма, млађи пионири Уна Иванишевић, у категорији до 52 килограма и Леон Бенковић, у категорији до 55 килограма, као и кадет Александар Стојков, у категорији +90 килограма.

  • Бронзане медаље у Београду

Такмичари бечејског клуба су се пењали на победничко постоље и у суботу 7. октобра када је у Београду одржан 32. Меморијал „Милић Рашовић – Миго“ за полетарце и млађе пионире на којем је учествовало 480 такмичара из 60 клубова из Црне Горе, Хрватске и Србије. Најуспешнији представници Младости тога дана су били Невена Грбић, у категорији +43 килограма и Данијел Ступар, у категорији до 22 килограма који су у конкуренцији полетараца освојили бронзане медаље.

Већ данас ће Бечејци имати прилике да освоје нове трофеје пошто ће учествовати на турнирима у Беочину и на Палама у Републици Српској.

С.Е.

becejskidani2017

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 7, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *