Njuz turneja 2021: Sadašnjost Srbije

Nakon kratke letnje pauze ekipa satiričnog portala Njuz.net nastavlja sa svojim tribinama o medijima pod nazivom „Sadašnjost Srbije“. Prva u nizu tribina biće održana u petak 24.septembra, sa početkom u 19h u sali Narodne biblioteke u Bečeju.

Lokalnu podršku pružiće im reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi, koji će biti specijalni gost.

Koliko su mediji danas slobodni, da li ima pritisaka i kako razlikovati prave vesti od lažnih samo su neka od pitanja na koja će ova ekipa pokušati da odgovori. Jedna od tema će svakako biti i uloga humora na medijskoj sceni, kao i uticaj satire na društvo.

Tribine ‘’Sadašnjost Srbije’’ se organizuju drugu godinu za redom sa ciljem da se utiče na razvoj medijskih i novinarskih sloboda, kao i da osnaži kritičko mišljenje kod publike.

Pred tribinu u Bečeju redakcijia Njuz.neta izjavila je sledeće: ‘’Radujemo se što nastavljamo turneju „Sadašnjost Srbije“ i što ponovo dolazimo u Bečej. Prošlo je nekoliko godina otkako smo poslednji put bili u ovom gradu, a ovog puta ćemo biti pojačani plivačkom legendom Čabom Silađijem, od koga očekujemo da nam pokaže lokalne znamenitosti, kafane, parkove i naravno bazene. Ako neko ne voli da nas gleda, zbog epidemioloških mera ćemo verovatno imati maske, tako da slobodno dođite da se družimo. I ne zaboravite maske.’’