Novi sportski teren u OŠ „Šamu Mihalj“

U sredu, 14. oktobra 2020. godine Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić svečano su otvorili rekonstruisani otvoreni sportski teren u okviru OŠ „Šamu Mihalj“.

„Rekonstrukcija ovog terena je urađena u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu koji je finansiran preko Konkursa za sanaciju i adaptaciju, izgradnju i opremanje infrastrukture u vrednosti od 2.5 miliona dinara. Prethodni teren je bio nebezbedan i nije više bio uslovan da se izvodi nastava i zaista mi je veliko zadaovoljstvo da smo uspeli da kompletno uradimo ceo teren da deca imaju dobre uslove na nastavi fizičkog i za bavljenje sportom. Pre nekoliko godina Sekretarijat je finansirao i ovaj teren ovde pored za košarku tako da škola sad ima lepe uslovne otvorene terene za sport. Opština Bečej je jedna od opština sa kojom smo imali najbolju saradnju u prethodnom mandatu i urađeno je i podržano ukupno 56 projekata vrednosti 28 miliona dinara. Nadamo se da će se ta dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu“ – rekao je Vladimi Batez.

Predsednik opštine se zahvalio pokrajinskom sekretaru Batezu na podršci i pomoći u realizaciji kako ovog tako i prethodnih projekata koji su urađeni u opštini Bečej kada je u pitanju sportska infrastruktura i drugi projekti iz oblesti sporta. On se zahvalio i direktorici ove školske ustanove Moniki Tufegdžić koja je lokalnoj samoupravi prezentovala ovaj projekat još prošle godine nakon čega je odlučeno da se investira u uređenje i sanaciju sportskog terena u okviru škole. Opština Bečej je obezbedila i još jedan mali poklon školi u vidu košarkaških lopti i lopti za mali fudbal kao i mreže za golove.

„Mi smo izdvojili sredstva za projektno-tehničku dokumen-taciju i nadzor i ovaj teren je sad završen. Nećemo stati na ovome jer ovde u školi „Šamu Mihalj“ ima još dosta da se radi. Kada je u pitanju naša saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom mnogo je bilo tu projekata za ove četiri godine i mnogo je sredstava došlo u Bečej ne samo kad je u pitanju školski sport ili sportski objekti nego i pomoć sportskim udruženjima. Ako i dalje ovako budemo radili i ako i dalje Sekretarijat bude pokazivao razumevanje za našu lokalnu samoupravu siguran sam da će Bečej biti negde u vrhu po količini sredstava koje će dobiti i u naredne četiri godine“– rekao je predsednik Tošić.

Direktorica škole Monika Tufegdžić se takođe zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu i lokalnoj samoupravi na tome što je škola dobila još jedan uređen sportski teren koji će učenici sa zadovoljstvom koristiti u nastavi i za rekreaciju.