Обележен Дан победе 9. мај

Локална организација СУБНОР-а организовала је и ове године полагање венаца на споменик Победе на Тиси поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе који се обележава сваког 9. маја већ 75 година.

Тог 9. маја 1945. године је у Европи и званично завршен Други светски рат када је совјетски маршал Жуков ратификовао испред Савезника споразум о немачкој капитулацији. Дан раније је у име Трећег рајха капитулацију потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел. За остатак света Други светски рат коначно је завршен тек неколико месеци касније безусловном капитулацијом царског Јапана после трагичне употребе атомске бомбе у Хирошими и Нагасакију.

Ове године Дан победе је, због пандемије корона вируса, по први пут прошао је без већег окупљања и обележен је знатно скромније. Представници локалне самоуправе, представници локалне организације СУБНОР-а, представници неких политичких организација су положили венце и одали пошту жртвама рата минутом ћутања.

Организатори, чланови локалне организације СУБНОР-а, нагласили су да и на овај начин желе да да подсете да је веома важно да се одржава ова традиција посебно у данашње време када је све очигледније јачање и популарност фашистичких и десничарских организација код младих.