Odlazak trenera, dolazak novih igrača

Početak ove nove sezone u Prvoj B ligi za odbojkaše MOK Bečej svakako je bio veoma težak. Veoma mlada ekipa na startu nije uspela da se snađe posebno ako uzmemo u obzir i to da je dosadašnji kapiten Nikola Džigurski rešio da prestane aktivno da igra što je dodatno demotivisalo ekipu. Ipak, kako smo pisali u prethodnom broju on je rešio da se vrati i pomogne momcima ali to ipak nije bilo dovoljno. Da nije sve kako treba osetili su i u upravi kluba i rešili da povuku neke radikalne poteze. Naime, bili su prinuđeni da se raziđu sa trenerom Slobodanom Galeševim. Tokom pripremnog perioda zaista je saradnja sa ovim stručnjakom bila izvrsna, međutim kako je počelo prvenstvo rezultati su poražavajući s`obzirom da od četiri utakmice imaju četiri poraza. Neminovno je da je ekipi potrebna pomoć ali ne samo sa klupe već i direktno na terenu. Međutim budžet kluba ne dozvoljava im da istovremeno angažuju i trenera i neke nove igrače sa strane pa je moralo da se preseče. Na trenersku poziciju vratio se Džigurski, a ideja je da igrači koji budu došli poprave pre svega prijem ali i ostale elemente u igri.

– Primećuje se pomak u igri iz utakmice u utakmicu ali prijem je i dalje taj koji je problematičan, čak i sami momci koji igraju na tim pozicijama kažu da bi im godilo pojačanje jer je preveliki pritisak na njima. U suštini smo postigli dogovor sa dva igrača ostalo je samo da se završi papirologija i ako to budemo uspeli do vikenda jedan novi primač i jedan novi libero u vidu pojačanja će debitovati već u ovoj utakmici, kaže trener ekipe Nikola Džigurski.

Prema njegovom mišljenju okosnica ovog tima jeste korektor Veselin Džigurski koji preuzima veliku odgovornost na sebe i mnogo poena on sam pokušava da završi. Zahvaljujući tome što je on u ovom timu, ekipa može sebi da dozvoli i neki broj mlađih i nedovoljno iskusnih igrača ali eto ove godine to nije bio slučaj, ova liga je postala veoma interesantna i atraktivna za igranje te im je pojačanje bilo preko potrebno.

Prošlog vikenda u Vršcu odbojkaši su pretrpeli još jedan poraz od 3:1 od ekipe Banata. Inače su u Vršac otputovali u okrnjenom sastavu jer  Dušan Gajičić zbog smrtnog slučaja u porodici nije mogao da ide. Da problem bude veći prvi libero ekipe Aleksa Marošanović povredio se već u prvom setu i biće odsutan najmanje dve-tri nedelje. Drugi libero Milivoj Građin nije bio dovoljno spreman za utakmicu jer je zbog zdravstvenih problema manje trenirao. Loš prijem tokom meča bio je glavni razlog za još jedan poraz.

Da li će uprava kluba i momci uspeti da prevaziđu ove probleme, vrate se u igru i izbore opstanak u Prvoj B ligi videćemo već ovog vikenda kada na domaćem terenu dočekuju ekipu Toplički vitezovi iz Kuršumlije koja je nova u ovom rangu takmičenja i do sada je zabeležila samo jednu pobedu. Nikola je optimističan u tom pogledu:

– Ništa još nije gotovo i bez obzira na poraze ništa nije izgubljeno, ima još dosta sa se igra, a svedoci smo od prošle godine da su neke ekipe koje su na startu bile loše, kasnije se bukvalno „digle iz pepela“

Utakmica se igra 11. novembra od 19 časova i ovo je prava prilika da dođete i podržite momke jer im je podrška više nego potrebna, a između ostalog u planu je i da se za vreme utakmice postavi kutija za dobrovoljni prilog kako bi se sakupio novac za lečenje Bečejke, Nastasje Nedimović koja boluje od teške bolesti.

Protekle nedelje počelo je i juniorsko takmičenje za odbojkaše i prve dve utakmice naši momci igraju na domaćem terenu. Svega je osam ekipa na takmičenju od kojih prve dve idu direktno na fajnal for.

 

becejskidani2017

Medium doo, Redakcija Bečejskih dana Adresa: Zoltana Čuke 7, Bečej

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *