Opština Bečej: Saopštenje o manifestaciji „Bečej noću“

Opština Bečej je izdala saopštenje u vezi sa predstojećim terminom u junu kada je trebalo da se održi manifestacija „Bečej noću“ u kojem se kaže:

„Zbog situacije koja je zadesila svet i Srbiju, obaveštavamo vas da se četvrto izdanje festivalske avanture „Bečej noću“, planirane za 20. jun, neće održati iz bezbednosnih razloga i zabrane okupljanja većeg broja ljudi.

Takođe, imajući u vidu da je ovo jedina manifestacija na teritoriji opštine Bečej koja se ne finansira iz budžeta opštine Bečej, već isključivo iz donacija privrednog sektora i konkursa viših nivoa vlasti, smatramo da bi bilo neodgovorno da se u ovom trenutku oslanjamo na takvu vrstu finansijske podrške.

Zahvalni smo na vašem interesovanju, strpljenju i podršci koju ste nam uputili u prethodnim nedeljama, uz strepnju da li će ovogodišnji „Bečej noću“ biti održan.

Energija festivala, koji je postao prepoznatljivi simbol Bečeja, jeste nešto što nas održava tokom čitave godine i što će nam dati volju da sledeće godine pripremimo najveći spektakl do sada.

Koliko god da nam je svima teško, verujemo da ova najbolja odluka u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti svih nas koji bismo 20. juna bili u srcu našeg Bečeja, zajedno sa najvećim imenima regionalne muzičke scene.

Zato ćemo ove godine „Bečej noću“ simbolično obeležiti podelom 1000 majica sa simbolima festivala, kao i ispaljivanjem grandioznog vatrometa sa krova nekadašnje robne kuće.

Pozivamo vas da 13. 6. 2020. u 22 časa prisustvujete još jednoj fantaziji vatrometa, koji predstavlja zaštitni znak festivala i koji će vas ponovo ostaviti bez daha.

 

Bečej noću samo za vas!

Vidimo se 2021. godine u centru Bečeja!

Organizacioni odbor manifestacije

„Bečej noću“