Otvaranje kružnog toka na Čilagu

Nakon posete i obilaska sportskog centra delegacija pokrajinske vlade sa predsednikom opštine je i zvanično otvorila kružni tok na raskrsnici na Čilagu. Upriličeno i svečano presecanje vrpce i ovim činom je ova raskrsnica puštena u saobraćaj. Ovim povodom novinarima su se obratili potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević je tim povodom rekao: „Ovaj kružni tok koji spaja 5 ulica je samo deo jedne celine radova na infrastrukturi u centru Bečeja, pre svega saobraćajnoj infrastrukturi grada. Radovi su vredni oko 34 miliona dinara predstavljaju kontinuitet radova i nastavak u odnosu na Dositejevu ulicu koju smo otvorili 8. januara prošle godine tako smo započeli poslovnu 2018. godinu i sad je završavamo investicijom vrednom 55 miliona što je, dakle, ukupno skoro 90 miliona dinara uloženo u toku ove godine. Ovo su veoma važni i veliki projekti za Bečej. Pored toga bilo je dosta projekata ove godine iz Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koje vodi kolega Radojević. Uložena su sredstva u vodovodnu i kanaliziacionu mrežu, atarske puteve sa otresištima, u crpne stanice, svi zajedno imamo dosta razloga za zadovoljstvo. Zajedničkim radom opštine Bečej i pokrajinske Vlade realizujemo sad već u kontinuitetu investicije u ovoj opštini. To je politika pokrajinske Vlade, ta politika je pre svega razvojna i sa njom ćemo nastaviti i u 2019. godini sa, nadamo se, i nešto većim budžetom i intenzitetom.“

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić je pre i zvaničnog otvaranja raskrsnice rekao: „Opština Bečej je u ovaj projekat uložila oko 25 miliona dinara. Ovaj trg i cela Dositejeva ulica je sada možda najbezbednije saobraćajnica u gradu. U Dositejevoj sada ima dovoljno i parking mesta, mnogo više nego ranije, naravno biće mnogo više i parking mesta u ulici Miloša Crnjanskog kada se završi, što nam je sledeća velika investicija. Ovde na samom trgu nikada nisu bila parking mesta i ljudi su parkirali vozila u raskrsnici što je otežavalo preglednost saobraćaja i što je bilo veoma rizično. Nastavak investicija je ulica Miloša Crnjanskog da bi završili ovu celinu. Završićemo najpre ulicu Zoltana Čuke do semafora, a nakon toga počinjemo radove u ulici Miloša Crnjanskog, do Zmaj Jovine ulice. Biće sanirani deo Gerberove ulice drvored i rasveta (koja će biti deo kompletne rekonstrukcije rasvete u gradu). Mi želimo da budemo vlast koja investira a da bi se to ostvarilo morate da imate ambiciozne budžete, da imate podršku i republičke i pokrajinske vlade“.