Projekcije filma „Otac“ u Gradskom pozorištu u nedelju 28. juna

Gradsko pozorište Bečej obaveštva da će se u nedelju, 28. juna, od 18 časova  i od 20 časova održati projekcije filma „Otac“ Srdana Golubovića, što će biti prva projekcija na novoj bioskopskoj opremi Gradskog pozorišta.

Ulaz: 250 dinara.

Ulaznice možete kupiti u prostorijama Gradskog pozorišta (radnim danima od 8 do 14 časova), a biletarnica će u nedelju raditi od 17 časova.

Glumci: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin…

Trajanje: 120 minuta

O filmu:

Četvrti film Srdana Golubovića „Otac“ imao je veliki početak. Najpre je premijerno prikazan na Berlinaleu gde je osvojio dve nagrade: publike i ekumenskog žirija, a potom je otvorio i 48. izdanje beogradskog FEST-a. Skoro jednodušna ocena i publike i kritike je da film (nastao na osnovu istinite priče o Đorđu Joksimoviću koji je u životu izgubio sve i kome su na kraju zbog siromaštva oduzeta i deca), nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

O pešačenju glavnog junaka dugom 140 kilometara kojim pokušava da pokaže kako mu je stalo do dece, ali i vraćanju svog pogaženog ljudskog dostojanstva i drugim slojevima njegove filmske poetike, kritika se izuzetno pohvalno izjasnila vrstavajući „Oca“ u red najboljih domaćih filmskih ostvarenja u proteklih dvadesetak godina, filmski kritičar Milan Vlajčić ga označava kao “nagoveštaj da prolaze godine stvaralačke osrednjosti i pretencioznih sočinjenija od kojih boli glava”.