Развојни одбојкашки камп

У Бечеју је у периоду од 24. до 30. јуна организован Развојни одбојкашки камп у коме је учествовало око 40 младих одбојкаша из Војводине, Црне Горе и Словеније. Ово је био један спортски пројекат у организацији ОК Војводина, ОК Бечеј и ОК Фридрихшафен из Немачке, а који је подржао Покрајински секретаријат за омладину и спорт.

Камп “Бечеј 2017” посетио је Владимир Батез, покрајински секретар за омладину и спорт и том приликом је изјавио:

– Ово је изванредан пример онога што ми желимо да рaдимо у будућности у свим гранам спорта. Како се камп приближава крају видимо да је он дао много боље резултате него што је било очекивано. Стручни рад, услови овде у Бечју и подршка саме општине су били изванредни и надам се да ће у будућности ово бити још већи догађај, а самим тим и лепа промоција овог града.

Батез је ову прилику искористио и да се састане са председником општине, Драганом Тошићем, са којим је разговарао о пројектима везаним за спорт и омладину које општина Бечеј планира да реализује у неком наредном периоду.

Камп овим младим талентованим момцима пружа могућност развоја и напредка јер су осим дводневних тренинга организована и едукативна предавања на којима су стручњаци у својој области говорили о исхрани спортиста, спречавању повреда, а урађен им је и комплетан скриниг тела. Такође, предавање им је одржао и наш интернационални судија Анђелко Поповић где им је објаснио какав је поглед судија на утакмицу да би знали како да се понашају на терену. Деца су у ових седам дана могла да осете како је то бити професионални спортиста и одбојкаш са свим добрим и лошим странама.  Тренери који су били задужени за стручан рад са децом су Слободан Галешев, Марко Наранчић, браћа Вемић и Драган Чучковић као координатор целог кампа, док је o здрављу учесника бринуо доктор Радивоје Вемић.

– Мушка одбојка у нашој земљи је у великој кризи последњих година због мањка деце и ми смо препознали ОК Бечеј као клуб који је за нас јако битан јер озбиљно раде са дечацима из овог града и за непуне 4 године доспели су у сам одбојкашки врх у нашој земљи. Одатле се и изродила ова прича о кампу где смо желели да дођу деца која имају предиспозиције да се баве одбојком. Направили смо мање групе, више тренера и створили један квалитет и интезитет. Осим тога Бечеј је сјајна локација, предиван амбијент и овде спортисти имају све што им треба у кругу од 200 метара од смештаја, до сале, базена и разних терена, услови су изузетни, констатовао је Драган Чучковић, генерални секретар и координатор ОК Војводина и председник одбојкашког савеза Новог Сада.

Никола Џигурски, координатор кампа образложио нам је одакле је потекла идеја и који је био циљ овог кампа који се први пут одржао у нашем граду.

– Идеја је била да се направи камп који ће бити нешто другачији у односу на остале у том смислу да неће у првом плану бити финансијски моменат, већ да у првом плану буде квалитетан рад али и дружење. Камп има за циљ да допринесе развоју мушке одбојке, као и да се на територији Војводине мало померимо са места и да тим момцима који нису у репрезентацијама, а истакнутог су квалитета дамо неку сатисфакцију, стимулацију и ветар у леђа. Кренули смо у све ово пуни ентузијазма и то је дало праве резултате и деца ће одавде понети само добре ствари, а ми се надамо да ће ово у будућности постати традиционалан камп.

becejskidani2017

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 7, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *