Smotra oldtajmera na „Fantastu“

Vreme je poslužilo organizatore Oldtajmer kluba Bečej-Novi Bečej pa je na „Fantastu“  u nedelju 26. maja uspešno održana manifestacija Smotra oldtajmera. Prvi deo programa odvijao se u Novom Bečeju odakle je posle izložbe i takmičenja za decu kolona starih automobila krenula ka Bečeju. Na „Fantastu“ je bio organizovan doček kolone i „piknik“. Veliki broj posetilaca imao je priliku da pogleda izložbu automobila i motocikala  a u zabavnom delu programa učestovali su Bubamara Bend, Fingerbang, Last Train Blues Band.

Razgovarali smo sa predsednikom kluba Atilom Silađi koji nam je rekao da je ova smotra prošla bolje nego što su očekivali jer se odazvao veliki broj učesnika. Na izložbi je bilo preko 250 vozila i sa oko 600 učesnika. Apsolutni pobednik među automobilima bio je Willis iz 1927. godine a među motorima Tomos GP (zanimljivo je da je ovaj motor još 1977. godine vožen na trkama u Bečeju). U bazenu na „Fantastu“ održana je paralelno i izložba autića (igračaka). Prema rečima Atile Silađija kada je muzički deo programa u pitanju „politika“ kluba je da se angažuju lokalni bendovi i izvođači pa je tako bilo i na ovoj smotri.

Pitali smo Atilu i kakvi su planovi kluba u narednom periodu i on nam je rekao:

„Na ovoj smotri ove godine imali smo izložene trkačke motore našeg kluba. Imamo i licencu za Moto-klasik takmičenja pa redovno učestvujemo na svim većim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Godišnje naši takmičari imaju od 17 do 22 trke. Imamo 4 veoma uspešna takmičara koji redovno osvajaju medalje. Na prošlogodišnjem takmičenju u Srbiji bili smo četvrti ali ove godine očekujemo sigurno prvo ili drugo mesto. Pojačali smo ekipu sa bivšim članom subotičkog kluba Kenjereš Karoljem, on sada vozi za naš tim a bio je prethodne dve godine prvak Alpe Adria Ring-a sa jedinstvenim Tomos motorom koji je replika iz 1982.“