Snežni nanosi spustili zavesu

Fudbaleri OFK Bečej 1918 su uspeli da osvoje veoma vredan bod u duelu sa favorizovanom ekipom TSC iz Bačke Topole u meču koji je odigran u ponedeljak 10. decembra. Po izuzetno teškom terenu i veoma hladnom vremenu naša ekipa je uspela da odoli naletima gostiju koji nisu uspeli da iskoriste ni najstrožu kaznu, odnosno odlično je reagovao domaći golman Marko Živkov koji je zaustavio šut Vladimira Silađija u 44. minutu. Nisu ni domaći igrači bili bez šansi ali treba reći da je svakako slađi bod ostao u Bečeju čime je ispunjena želja Dušana Bajića, novog šefa stručnog štaba Bečejaca da naša ekipa upiše bar neki bod do zimske pauze.
Veoma blizu osvanja boda naši momci su bili i u sredu 5. decembra kada su gostovali ekipi OFK Žarkovo. Iako su domaći fudbaleri uspeli brzo da povedu sa 2:0 naša ekipa je u drugom delu ovog meča preuzela konce igre u svoje ruke, pa je preko Slavoljuba Dabižljevića došla samo na gol zaostatka ali nedostatak sportske sreće je kumovao tome da su Bečejsci pognute glave napustili teren.
Poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva OFK Bečej je trebao da odigra na svom Gradskom stadionu u subotu 15. decembra protiv Inđije ali je zbog vremenskih (ne)prilika odloženo celo kolo Prve lige Srbije i biće odigrano na proleće.
Nakon odigrane 22 utakmice naša ekipa zauzima 11. mesto na tabeli sa 25 bodova na svom kontu i sam pogled na tabelu je dovoljan da se zaključi da prva ambicija sa početka sezone nije ispunjena za sada. Pred igrački kadar i Branka Savića, tadašnjeg šefa stručnog štaba jasno je postavljen cilj da je osnovni zadatak borba za gornji deo tabele i za sada im to željeno osmo mesto „beži“ za sedam bodova.
Pred upravom kluba će biti veoma težak zadatak da tokom zimske pauze donede igrače koji će odmah zauzeti mesto u prvoj ekipi i donositi preko potrebnu prevagu na terenu pogotovu u mečevima protiv direktnih rivala za plasman u „plej-of“ i pogotovo u utakmicama na domaćem terenu gde je naša ekipa i „prosula“ najveći broj očekivanih bodova ove jeseni.
Prvi i verovatno najvažniji korak je učinjen. Doveden je mladi, ambiciozni šef struke Dušan Bajić koji je u tri meča uspeo da ostvari dva remija kod kuće i poraz u gostima. Sigurno su ove utakmice bile svojevrsni „filter“ za starosedeoce na koje će računati tokom proleća a takođe i da bi video na kojim pozicijama će mu trebati pojačanja.
U svakom slučaju pred ljubiteljima fudbala u Bečeju će biti veoma uzbudljivo fudbalsko proleće gde će se naša ekipa boriti da sačuva status prvoligaša. Bečejcima predstoji još osam mečeva u kojim će „vijati“ plasman u „plej-of“. Pozicija na tabeli nije sjajna ali nije ni toliko loša da bi se digle ruke od svakog nadanja ka željenom plasmanu.
Sigurno će Dragan Knežev, predsednik i Dejan Stanojev, sportski direktor našeg kluba iskoristi ovu zimsku pauzu da stvore maksimalne uslove za rad ekipe sa novi šefom na čelu a sve kako bi se i od naredne jeseni u Bečeju igrao prvoligaški fudbal.
Siniša Erak