Спортски центар: Уз континуирана улагања до квалитетније спортске инфраструктуре

Заменик покрајинског секретара за спорт и омладину, Ласло Кормањош заједно са директором спортског центра Чабом Андрушком, Игором Кишом председником УСКАО “Ђорђе Предин Баџа, његовом делегацијом, као и чланом Општинског већа за привреду и заштиту животне средине, Драганом Ковачевим, обишао је завршене радове на реновирању тоалета и дела приземља Установе за спортску и културну активност омладине „Ђорђе Предин Баџа“.

Пројекат вредан 4,5 милиона динара Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансирао је у износу од 70 одсто, док је Општина Бечеј учествовала са 30 одсто средстава.
“На тај начин санирали смо простор где се организују дечији и омладински рођендани. Такође, морам да напоменем да смо у току ове године потпуно реновирали сауну из сопствених средстава, а на то смо изразито поносни”, казао је директор УСКАО “Ђорђе Предин Баџа”, Чаба Андрушко.

За реновирање сауне издвојено је 300.000 динара, казао је Андрушко. Он је додао да је спортски центар у току септембра претрпео квар измењивача топлоте базенске воде и ваздушног грејног система. Поправка је коштала око 1,5 милиона динара, од чега је Општина Бечеј сносила милион, а спортски центар 500.000 динара.

“Кварове смо успешно санирали у сарадњи са локалном самоуправом, а због њих смо имали десет дана прекида рада базена, што се у некој мери и одразило на наше приходе, а и грађани су, верујем, били незадовољни. Захваљујући овом улагању мислим да ћемо бити мирни у наредних пет година”, казао је Андрушко.
Када је реч о улагањима у спортски центар, члан Општинског већа за привреду и заштиту животне средине, Драган Ковачев подсетио је да је локална самоуправа у претходном периоду у континуитету уложила значајне напоре како би побољшала услове за бављење спортом и унапредила спортску инфраструктуру.

“Прво смо завршили кров, који је био горуће питање спортског центра. Затим, урађена је расвета у великој сали и на базену, а уградили смо и нове семафоре. Ово представља само наставак тих континуираних улагања у овај објекат који заиста то заслужује, а која локална самоуправа спроводи годинама уназад. Настојаћемо да и даље обезбеђујемо средства из покрајинских и републичких фондова, док ћемо остатак обезбеђивати из општинског буџета, као што је то била пракса и до сада”, казао је члан Општинског већа за привреду и заштиту животне средине, Драган Ковачев.

Директор спортског центра је истакао да је план да се наредне године на пролеће санира беби базен са геотермалном водом на отвореном, а радове ће и овог пута финансирати Покрајински секретаријат за спорт и омладину, са којим је потписан уговор у вредности од 1,2 милиона динара.

“У јануару ће бити поново расписани конкурси за инфраструктурна улагања у спортске објекте на територији Војводине. Сигурно ће Бечеј и спортски центар добити праву подршку”, рекао је заменик покрајинског секретара за спорт и омладину, Ласло Кормањош. Вукашин Љубојев