Srebrna medalja Aleksandra Stojkova

DŽUDO – PRVENSTVO SRBIJE ZA MLAĐE SENIORE

Izuzetno dobar nastup ostvario je Aleksandar Stojkov, takmičar Džudo kluba Mladost iz Bečeja na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore koje je održano u subotu 21. septembra u Beogradu, gde se nadmetalo 123 najboljih takmičara naše zemlje uzrasta do 23 godine iz ukupno 35 klubova.
Aleksandar Stojkov, koji će do kraja ove godine nastupati još u kadetskom uzrastu, se oprobao u konkurenciji starijih i iskusniji takmičara u kategoriji do 100 kilograma gde je pokazao svoj nesporni kvalitet i dobru formu pa je zasluženo osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Odličnim nastupom u Beogradu on je uspeo da u ovoj godini osvoji državnu medalju na kadetskom, juniorskom i prvenstvu za mlađe seniore, a koliko je ovo veliki uspeh našeg sugrađanina pokazuje i činjenica da je to prva seniorska državna medalja za naš klub u muškoj konkurenciji.
Istoga dana u Rožaju u Crnoj Gori održan je 25. međunarodni džudo turnir za pionire, kadete i juniore, na kojem su naši takmičari postigli dobar rezultat. Najuspešniji je bio stariji pionir Dario Mušćet, koji je u kategoriji do 55 kilograma osvojio zlatnu medalju, dok su se u istoj uzrasnoj konkurenciji Miroslav Stojanović, u kategoriji do 46 kilograma i Leon Benkovič, u kategoriji + 73 kilograma okitili bronzanim medaljama.
Na međunarodnom „Turniru malih šampiona“ za poletarce i mlađe pionire koji je u Pančevu održan u nedelju 22. septembra, na kojem je učestvovalo 452 takmičara iz 52 kluba iz Rumunije, Bugarske, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, naš poletarac Marko Osmanhadžić je u kategoriji do 42 kilograma osvojio bronzano odličje.

Turniri u Bečeju

Džudo klub Mladost iz Bečeja će prvog vikenda oktobra u hali USKAO „Đorđe Predin – Badža“ biti organizator dva velika sportska događaja. Bečejci će u subotu 4. oktobra biti domaćini 22. Međunarodnog i 12. Memorijalnog džudo turnira ,,Željko Nikolić“ za poletarce, starije pionire i kadete, gde će se ponovo okupiti nekoliko stotina učesnika, prijatelja našeg kluba, iz Srbije i okolnih zemalja čime će biti nastavljena jedna velika i lepa tradicija. Narednog dana će na istom mestu biti održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, odnosno za takmičare rođene 2007. i 2008. godine. Za oba dana je početak takmičenja planiran za 11 sati dok će svečana otvaranja počinjati 15 minuta ranije.