SRPSKA LIGA VOJVODINA: Branko Savić ponovo na klupi

Drugi put u svojoj trenerskoj karijeri mladi stručnjak Branko Savić sešće na klupu OFK Bečej 1918. Kako je Miloš Andrić, sportski direktor našeg kluba u prošlom broju „Bečejskih dana“ i najavio, uprava kluba je do kraja ove godine rešila goruće pitanje šefa stručnog štaba. Izborom Branka Savića, nekadašnjeg proslavljenog fudbalera beogradskog Partizana sa kojim je igrao i Ligu šampiona i koji je imao zavidnu inostranu karijeru, rešen je jedan od najvećih problema u našem klubu iz jesenje polusezone. Savić je vodio naš klub u sezoni 2018/19 kada je OFK Bečej 1918 igrao Prvu ligu Srbije i tada je sa njim raskinuta saradnja nakon 15 odigranih kola.

U drugom mandatu Branka Savića očekuje posao da našu ekipu pogura ka vrhu tabele što je i bio cilj Bečejaca pre početka sezone.

Branko Savić, rođeni Pančevac je fudbalsku karijeru počeo 1992. godine u Dinamu iz Pančeva. Dve godine kasnije prelazi u Proleter iz Zrenjanina a 1997. godine postaje član beogradskog Partizana gde se zadržao do 2000. godine kada odlazi u Beitar iz Jerusalima. Nakon godinu dana se vraća u redove beogradski „crno- belih“ sve do 2004. kada odlazi u Kinu u Liaoning gde ostaje godinu dana. Po povratku u našu zemlju igrao je za Proleter iz Zrenjanina, Budućnost iz Banatskog Dvora a karijeru je završio 2008. godine u Banatu iz Zrenjanina.

Prvi ozbiljan korak u ovoj zimskoj pauzi naša uprava je učinila na veoma dobar način. Sada čelnim ljudima bečejskog kluba preostaje da pojačaju ekipu kako bi se na proleće što pre izbegla borba za opstanak koja će ove sezone biti teža nego ikad pošto iz lige ispada najmanje šest klubova.