Tomićević i Tominjak najbolji sportisti

U smiraj protekle godine je u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej organizovana tradicionalna svečanost dodele priznanja najboljim sportistima 2018. godine u Opštini Bečej.
Apsolutni pobednici izbora za sportistu 2018. godine su Marko Tomićević iz Kajak kanu kluba Bečej i Radmila Tominjak, članica Stonoteniskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta.
Tomićević je u godini iza nas osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Svetskom kupu, bronzu na Svetskom prvenstvu, kao i naj-sjajnija odličja na državnom prvenstvu i Kupu Srbije.
Radmila Tominjak je sa kadetskom reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope osvojila bronze u ekipnom delu takmičenja i u dublu, medalju srebrnog sjaja na Prvenstvu Balkana, dok je pojedinačno i u dublu bila treća i ostvarila je plasman na osmo mesto na turniru „Top 10“ Evrope kod kadetkinja. Takođe je dvostruka prvakinja Srbije kod juniorki, u dublu i mix dublu. Zauzela je drugo mesto na „Top 12“ Srbije kod kadetkinja i juniorki. U ekipnoj konkurenciji i u igri parova je prvakinja Srbije kod kadetkinja, dok je pojedinačno treća. Sveukupni je prvak rang lista Srbije kod kadetkinja i zvanično peta kadetkinja na Evropskoj rang listi na kraju prošle sezone.
Najbolja mlađa pionirka u prošloj godini je bila Reka Varga iz Plivačkog Vaterpolo kluba Bečej, iza nje je Katarina Kiš iz Karate kluba Bečej, dok je treća Una Ivanišević, članica Džudo kluba Mladost. Mateja Molnar iz Kajak kanu kluba Bečej je proglašen za najboljeg mlađeg pionira, drugi je bio Leon Benkovič iz DŽK Mladost, a treći Filip Radovanović iz KKK Bečej.
Ana Reka Komaromi iz Karate klub Bečej je proglašena za najbolju pionirku, ispred Jovane Kozarski iz STK Vojvodina i Lucije Bovanovič iz Karate kluba Bačko Petrovo Selo. Masimo Števin iz Kajak kanu kluba Bečej je poneo epitet najboljeg pionira, ispred Balaža Kovača iz Karate kluba Bečej i Ilije Bašića iz Muškog odbojkaškog kluba Bečej.
Najbolja kadetkinja u protekloj godini je Radmila Tominjak iz STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, ispred klupske koleginice Reke Bezeg i Nataše Kekić iz PVK Bečej. Miloš Stojkov iz Kajak kanu kluba Bečej je proglašen za najboljeg kadeta, ispred Aleksandra Stojkova iz DŽK Mladost i Gabora Kurcinaka iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta.
Najbolja juniorka prošle godine je Jovana Ječanski iz PVK Bečej, druga je Nađa Grozdanović iz ŽOK Bečej a treća Jelena Rakić iz Ženskog odbojkaškog kluba Libero iz Bačkog Gradišta. Nikola Vlajkov iz Kik boks kluba Bečej je proglašen za najboljeg u konkurenciji juniora, drugi je Tomislav Marković iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, a treći Jovan Peškanov iz Streličarskog kluba Bečej.
Najbolja seniorka je Anamarija Stevanović iz Teniskog kluba Bečej, koja u zadnje dve godine u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji učestvuje na profesionalnim teniskim turnirima, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, a u 2018. godini je uspela da ostvari profesionalni VTA rang, što je najbolji rezultat u istoriji bečejskog tenisa. Drugo mesto je pripalo Anđeli Petrov a treće Jovani Vico, članicama Ženskog odbojkaškog kluba Bečej.
Marko Tomićević iz Kajak kanu kluba Bečej je poneo epitet najboljeg seniora, drugi je Mladen Kovačević iz OFK Bečej 1918, a treća nagrada je dodeljena bodibilderu Džemalu Sraboviću iz Top Džim kluba Bečej.
Epitet najboljeg trenera u 2018. godini na teritoriji opštine Bečej poneo je Šandor Poljak iz Stonoteniskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta. Druga nagrada je pripla Aleksandru Grbiću iz Džudo kluba Mladost, a treća Milanu Kaćanskom iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta
Kadetkinje Stonoteniskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta su ponele epitet najbolje ženske ekipe, pošto su u prošloj godini bile ekipne prvakinje Vojvodine, ekipne prvakinje Srbije, osvajale prvo mesto na “Top 12” turnirima Srbije, kao i prva mesta na pojedinačnim prvenstvima Srbije u kategoriji juniorki i kadetkinja. Drugo mesto je pripalo ženskom kata timu Karate kluba Bečej, dok je treće mesto osvojio kata tim Karate kluba Bačkog Petrovo Selo.
Dobitnici nagrade u konkuren-ciji sportskih radnika su Goran Kudrić, predsednik Fudbalskog klu-
ba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, Slaviša Dabižljević iz organi-zacije Sport za sve opštine Bečej, Laslo Ileš – Menoti, koji je go-dinama unazad davao nemerljiv doprinos u razvoju radničkog sporta i organizovanju letnjih i zimskih turnira u malom fudbalu u opštini Bečej.
Za najbolju sportsku organizaciju je proglašen Plivački vaterpolo klub Bečej, druga nagrada je pripala Omladinskom fudbalskom klubu Bečej 1918, dok je treća nagrada dodeljena Kajak kanu klubu Bečej.
Na kraju su nagrade za životno delo dobili Adam Janković za sve aktivnosti u Bokserkom klubu Bečej i Bodi bilding klubu Bečej, kao i Milorad Tatalović – Tale, nekadašnji prvi čovek Fudbalskog kluba Bečej u periodu kada je klub postizao najveće uspehe u svojoj istoriji.2