U Bečeju spuštena zavesa

Poslednjim, četvrtim kolom koje je voženo u Bečeju u subotu 28. jula završen je ovogodišnji ciklus takmičenja u okviru Mini kajak i Pionirske lige Srbije u kojem su najmlađi takmičari Kajak kanu kluba Bečej, iako u veoma skraćenom sastavu ostvarili zapa­žene rezultate.

Nemanja Grčić je u pionirskom K-1 na 1.000 metara zauzeo čet­vrto mesto, dok je u istoj disciplini kod pionirki Ivana Hadnađev bila sedma. Njih dvoje su našem klubu doneli 23 boda što im je bilo dovoljno da u konkurenciji 15 klubova zauzmu sedmo u ovom četvrtom kolu. Kada se pogleda konačan plasman Pionirske za 2018. godinu Kajak kanu klub Bečej je zauzeo sedmo mesto u konkurenciji 18 klubova. Prvo mesto su osvojili takmičari Tarketa iz Bačke Pa­lanke, druga je Zorka iz Šapca, treći Dunav iz Bezdana, četvrti Val iz Sremske Mitrovice, peto Pančevo, dok su Takmičari Filip Višnjića iz Višnjićeva zauzeli šesto mesto.

Svoju odličnu tokom cele sezone Mateja Molnar potvrdio je i četvrtom kolu osvojivši dve zlatne u generaciji minikajakaša rođenih 2008. godine. On je bio najbrži u MK1-na 1.000 metara, gde je Zalan Sirbik zauzeo peto mesto. Molnaru je zlato pripalo i u MK-2 na 500 metara u paru sa Filipom Radovanovićem, dok su Zalan Sirbik i Mate Berkeš zauzeli osmu poziciju.

Masimo Števin je ponovo bio veoma dobar pa mu je pripalo srebro u MK-1 na 1.000 metara u konkurenciji takmičara rođenih 2005. godine, gde je Uroš Grujić zauzeo deveto mesto. Njih dvojica su u MK-2 na 500 metara zauzeli četvrtu poziciju.

Filip Basarić je bio četvrti u MK-1 na 1.000 metara u 2006. godištu gde je Aleksandar Stojačić zauzeo 14. poziciju. Filip Basarić i Đerđ Lastovič su zauzeli sedmo mesto u MK-2 na 500 me­tara.

Bečejski minikajakaši su sa 185 bodova zauzeli šesto mesto u ekipnom plasmanu četvrtog kola u konkurenciji 20 klubova. Naši najmlađi takmičari su u konačnom poretku Mini kajak lige za 2018. godinu zauzeli šesto mesto u konkurenciji 25 klubova. Prvo mesto je pripalo ekipi Dunava iz Bezdana, druga je bila Zorka, treći BSK iz Borče, četvrti Tarket, dok je peto mesto pripalo ekipi Panonije iz Apatina čiji su takmičari imali samo pet bodova više u odnosu na naše pionire.