У Лидлу и џемови из бечејске фирме Real Red Raspberry

У Лидл продавницама широм Србије од 19. новембра, па у наредних месец дана, на полицама купци ће моћи да пронађу традиционалне производе малих произвођача из различитих региона Србије. Прве недеље су у питању производи из Војводине. Идеја ове фирме је да помогне развој предузетништва у Србији. Они су направили мало истраживање и одабарали више од 50 малих привредника који производе на традиционалан начин. Читава акција иде под ознаком „Мали занат, велика страст“ кроз коју је Лидл њихове производе краткотрајно уврстио у понуду на својим полицама.

„Ови вредни домаћини и мали привредници из различитих крајева наше земље имаће прилику да своје производе, који су плод велике страсти и старих заната, представе потрошачима у 30 градова широм Србије и тако повећају своју видљивост. Произвођачи који су изабрани да буду партнери Лидла на овом пројекту су мала породична газдинства са великом традицијом, а Лидл је препознао њихов допринос и на овај начин пружио активну подршку онима који свој занат воде са страшћу. Циљ склопљених сарадњи између малих домаћих добављача и првог савременог дисконта у Србији огледа се у доприносу континуитету пословања малих произвођача, који на овај начин могу повећати своје присуство на тржишту ван својих регија и учврстити своје пословање, а уколико буде прилике и отворити нова врата за ширење породичних заната. Кроз попуњене рафове Лидл продавница, домаћи добављачи доказаће колико је важно чувати традицију и показаће да када радиш оно што волиш, уз марљивост и упорност, успех не изостаје.“ – каже се у саопштењу ове компаније.

Један од производа који се нашао на полицама Лидла већ ове недеље су и намази од малине из бечејске фирме Real Red Raspberry. Real Red Raspberry је породична фирма коју су покренули професор др Живко Аврамов и његова ћерка др Татјана Аврамов. Намази се производе овде у Бачком Градишту.

“Користимо нашу страст и знање да произведемо производе од малине највишег квалитета. Желимо да наши производи буду укусни, а здрави, и надамо се да ће бити међу омиљеним слаткишима деци, међу омиљеним поподневним ужинама на послу одраслима, а свакако прва помоћ у свачијој кризи за слаткишима!” – рекла је Татјана Аврамов

О свом учешћу у овом програму компаније Лидл разговарали смо са татјаном Аврамов и тим поводом она нам је рекла: „Први контакт Real Red-a са компанијом Лидл Србија остварен је већ почетком године, а први преговори о конкретној сарадњи започели су у јулу месецу. За сарадњу и коминикацију можемо рећи да је била веома пријатна и, пре свега, ефикасна, јер је улиставање Real Red-a у Лидл део већег пројекта. Пројекат, под називом “Мали занат велика страст” промовише домаће фирме и аутентичне српске производе. Велики број фирми добило је, на овај начин, шансу да своје производе представи целој Србији.  Real Red већ послује са већином малопродајних ланаца у Србији (Меркатор, Универеxпорт, Маxi и Темпо) и можемо рећи да су наша искуства са њима углавном позитивна. Као и у сваком послу, све је у људима. А људи који раде у великим ланцима имају разумевања и отворени су за нове производе и нове људе у послу. По нашем искуству, свака сарадња са њима је заједничка вера у одређени производ и рад на томе да тај производ или идеја заживи међу купцима. Иако је фирма Real Red Raspberry готово искључиво извозно оријентисана увек осећамо посебно задовољство када се деси овакво партнерство и када постанемо још бижи нашим купцима овде у Србији. Real Red Raspberry намаз од 80% малине, који тренутно доступан и на полицама Лидл Србија, направљен је од целих плодова малине, и добитник је “Superior Taste Award” награде за укус из Брисела која је једна од најпрестижнијих награда у области хране у Европи. Ускоро, у малопродајама широм Србије биће доступан и нови Real Red производи, и не брините, Бечејци ће први имати прилику да их купе.