Upisi u bečejskim srednjim školama

U prvom krugu u Gimnaziju se na društveno-jezički smer upisalo 30 učenika , na prirodno-matematički 28, na opšti na mađarskom jeziku 30. Ove godine se upisao veći broj učenika nego prošle godine. Prema ovim podacima ostala su još samo dva nepopunjena mesta na prirodno-matematičkom smeru. Ovaj broj će tek nakon avgustovskog roka biti konačan jer do septembra neki učenici, posebno ukoliko su iz Novog Sada, se prebace u novosadske gimnazije ako tamo preostane neko mesto. Za osmake sad i zvanično počinje leto i raspust.

Ekonomsko -trgovinska škola:  u ovom upisnom roku na smerovima trgovac na mađarskom jeziku ostalo je 5 slobodnih mesta, kuvar na srpskom jeziku – 7 mesta, finansijski administrator na mađarskom jeziku – 10 mesta, službenik u bankarstvu i osiguranju na srpskom jeziku – 6 mesta. Popunjeni su kompletno smerovi poslastičar na mađarskom jeziku, smer turističko hotelijerski tehničar na srpskom jeziku, finansijski administrator na srpskom jeziku i smer komercijalista na srpskom jeziku.

U tehničkoj školi ostalo je još mesta na smerovima: operater mašinske obrade na mađarskom jeziku – 6 mesta, elektro-instalater – 2 mesta, pedikir i manikir – 9 mesta, elektrotehničar informacionih tehnologija na mađarskom jeziku – 10 mesta. Popunjena su mesta na smerovima: elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje na srpskom jeziku, ženski frizer na srpskom jeziku, tehničar za kompjutersko upravljanje mašina na srpskom jeziku i elektrotehničar informacionih tehnologija na srpskom jeziku.