„Verujem u ovaj tim i klub“

Pred fudbalerima OFK Bečej 1918 se nalazi još samo nedelju dana da završe pripremni periodi pred početak jesenjeg dela prven­stva u okviru Prve lige Srbije. Novi šef stručnog štaba Branko Savić je tokom ovih priprema imao priliku da radi sa velikim brojem igrača, pa je i pripremne utakmice igrao tako da je šan­su davao svim kandidatima za ekipu koja će u premijernom nastupu u drugom po jačini rangu takmičenja pokušati da izbori mesto u gornjem delu tabele. Bečejci su odigrali čitav niz mečeva kroz koje je vršena selekcija za postavu koja će u subotu 11. avgusta istrčati na teren u Dobanovcima protiv domaće Budućnosti. Nakon utakmice sa superligašem Zemunom, koja je završena bez golova, naša ekipa je pogocima Mladena Kovačevića i Nemanje Vasina savladala kom­binovani sastav Vojvodine iz Novog Sada, a prvi poraz doživljen je od ekipe Katara, člana tamošnje Super lige rezultatom 3:1, gde je jedini gol za našu ekipu dao Mladen Kovačević. Izabranici Bran­ka Savića su potom savladali srpskoligaša Radničkog iz Sombora sa 1:0 pogotkom Koste Dražića, a istim „minimalcem“ su poraženi od prvoligaša Inđije u meču koji je održan na Gradskom stadionu gde su se igrale četiri deonioce od po 30 minuta.

Prošlog vikenda su na terenu bile dve ekipe našeg kluba. Eki­pa koju su činili igrači koji su trenutno najbliži prvoj postavi su u subotu 28. jula u Zrenjaninu savladali domaćeg srpskoligaša Radničkog sa 3:0, gde je dva gola postigao Mladen Kovačević, dok se jednom u strelce upisao Dejan Rahić. Dan kasnije su, uslovno rečeno „rezervisti“ igrali protiv Kozare u Banatskom Velikom Selu i ostvarili pobedu od 3:1 golovima Aleksandra Babića, Ilije Erdeljana i Davida Kneževića. Protiv Kabela u Novom Sadu, u sredu 1. avgusta, nakon zaključenja ovog broja „Bečejskih dana“, Savićevi izabranici su nastavili „brušenje forme“ a danas će u Senti odigrati generalnu probu pred start sezone protiv TSC-a iz Bačke Topole, koji će u tom potiskom mestu biti domaćini sve dok traju radovi na njihovom stadionu u Bačkoj Topoli.

Komentarišući pripremni period Branko Savić je pre svega istakao dobre uslove za rad koje je imao tokom leta u Bečeju koji su osnovni preduslov da se ekipa dobro pripremi za start sezone, a takođe i dobar prijem na koji je naišao u našem klubu.

– Od prve sekunde, od prvog razgovora mi je bilo jasno da je ovde sve postavljeno na svoje mesto i vrlo brzo sam se osetio kao da sam ovde već godinama. Počev od uprave koja je sjajna, preko podrške svih ostali u klubu i na kraju od igrača sa kojima imam odličan odnos ne mogu ništa drugo reći osim da moram biti zadovoljan. Takođe, zadovoljan sam onim što smo uradili do sada. Sve teče po planu i odvija se onako kako smo planirali. Mislim da imamo dovoljan broj igrača na svakoj poziciji, što će sigurno pojačati konkurenciju u ekipi. Izuzetno sam zadovoljan i kako momci rade, ostalo nam je još nedelju dana do početka prvenstva tako da sve ide svojim tokom, po­čeo je razgovor šef stručnog štaba OFK Bečej 1918.

Koliko ste zadovoljni pri­premnim utak­micama koje ste igrali tokom ovih priprema?

–Ne zanema- rujemo rezultate iz onih počet­nih utakmica ni iz ovih na kraju, ne zavaravamamo se ni sa jednim rezultatom, tač­no znamo gde smo, koliko smo i šta smo. Možda nam je mali problem što smo u pos- lednjih par dana dobili dva nova igrača (Mandić i Lazić) koji ni- su uigrani sa ostatkom ekipe ali ćemo i to re- šiti do početka prvenstva. Tako- đe, ne možemo još uvek da računamo na povređenog Kragovića, koji je počeo da trenira i Cvetkovića koji je povredio zadnju ložu. Kada se kompletiramo bićemo još bolji i jači ali iz utakmice u utakmi­cu je vidljiv napredak u igri, mada se još uvek vide i neki segmeti koje treba da popravimo do početka prventva, jasan je Savić.

Kakav fudbal mogu da očekuju ljubitelji fudbala u Bečeju u novoj sezoni?

–Iako sam bio odbrambeni igrač tokom cele karijere to ne znači da ćemo da igramo fudbal da bi se samo branili. Sigurno je da se „kuća gradi od temelja“ i da moramo da igramo dobru odbranu ali ćemo biti orijentisani ka napadačkoj igri. Tokom prošle sezoni sam video da je to ovde funkcionisalo dobro i daj Bože da nastavi­mo u tom ritmu i sa takvim rezultatima i u ovoj sezoni. Sigurno je da biti novina što se tiče i rada i igre ali hajde da to ostavimo za početak sezone kada će se sve videti, kazao je Branko Savić.

Da li ste optimista po pitanju ostvarenja glavnog cilja u ovoj sezoni i plasmana u plej-of?

–Nisam čovek koji obećava kule i gradove već tražim samo rad, red i disciplinu. Samo iz toga možemo da izvučemo ono najbolje iz ekipe ali verujem u ovaj tim i klub i siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat, završio je Branko Savić

Kao što je već napisano OFK Bečej 1918 će prvi meč u Prvoj ligi odigrati u Dobanovcima protiv Budućnosti, dok će premijeru pred domaćom publikom imati u subotu 18. avgusta kada će na Grad­skom stadionu u Bečeju gostovati beogradski Sinćelić.

 

Jedanaest novajlija za Prvu ligu

Tokom dosadašnjeg toka prelaznog roka bečejski klub je pojačalo 11 novih igrača sa kojima će ekipa krenuti u novi ci­klus takmičenja. Prema rečima Branka Savića spisak pojačanja je zaključen ali pošto prelazni rok traje do 31. avgusta moguće je da bude još promena u igračkom sastavu.

Nova imena u našoj ekipi su golman Nemanja Radović iz Rad­ničkog iz Zrenjanina, kao i odbrambeni igrači Marko Mandić koji je došao na pozajmicu iz Vojvodine, Sava Radić, pozajmljeni igrač iz Čukaričkog, Vukašin Jelić iz ČSK-a iz Čelareva i Igor Tatić, bivši igrač Borca iz Sakula. Konkurenciju u sredini terena će pojačati Slavoljub Dabižljević koji se vratio u bečejski klub iz Mladost iz Bačkog Jarka, Nemanja Lazić iz Inđije, Nemanja Grujić iz TSC-a iz Bačke Topole, David Dujić iz Budućnosti iz Dobano­vaca i Stefan Cvijić iz Sloge iz Erdevika, dok će svoje mesto u napadu tražiti David Knežević, nekadašnji igrač Crvene zvezde iz Novog Sada.

Stručni štab naše ekipe pored šefa Branka Savića čine pomoćni treneri Dalibor Novčić i Strahinja Ilić i trener gol­mana Miloš Andrić.