Vesti iz Bačkog Petrovog Sela – praznično izdanje

Proglašeni najbolji sportisti

U prepunoj sali Doma zanatlija, u organizaciji udruženja građana „Za Bolji život sela“, po četvrti put, proglašeni su najprimereniji mladi sportisti, sportski radnici i treneri kao i donator sporta. Sportiste, sportske radnike i goste, u ime lokalne samouprave, pozdravila je Suzana Đukić, zamenica predsednika opštine, koja je izrazila da je ova svečanost najbolji dokaz, da se u našoj sredini mladima posvećuje pažnja, zatim je govorio i Nikola Džigurski član Opštinskog veća zaduženog za sportska pitanja, Dejan Kapriš, predsednik Saveza sportova opštine Bečej, koja po četvrti put podržava ovu manifestaciju, koja izaziva veliko interesovanje i sportista i ljubitelja sporta, Dejan Stanojev je govorio u ime FK „Bečej“.
Plakete, diplome i priznanja za postignute rezultate u 2018. godini u pojedinačnoj konkurenciji, dobili su: Komaromi Kinga, Gedelei Bence, Gavrić Aleksandra, Bovanović Lucia, Kojčić Slađana i Ferčik Judit, članovi Karate kluba Bačko Petrovo Selo, Anđal Baba, Arpaš Gabor i Stajić Borko, članovi Pikado kluba „Vilidž“, Nađ Oliver, Čanji Levente, Nađ Tamaš, Bojanić Luka, Pakaški Nemanja, Horvat Mateja, pioniri FK „Jedinstva“, kao i Adil Husanović, veteran, primeran sportista i trener. Požar Leo i Kuti Aurel, članovi USR „Kečiga“
Plakete su dodeljene muškoj ekipi USR „Kečiga“, KK „Bačko Petrovo Selo“ i Pikado klubu „Vilidž“ za postignute rezultate u godini koja odbrojava poslednje dane.
Posebno priznanje dodeljeno je Borku Stajiću, jednom od osnivača i takmičara Pikado kluba „Vilidž“ kao i Adilu Husanoviću, fudbaleru međuopštinskog ligaša „Jedinstva“, kao i ženskoj ekipi USR „Kečiga“ i krate klubu „Bačko Petrovo Selo“.
Za uspešnog donatora sporta u selu, plaketa je dodeljena firmi „Potisje“doo za komunalne usluge.
Svečanost je završena uz ukusan vojvođanski pasulj, koji su majstorski skuvali kuvari Jožef Vereš i Dušan Gombošev, a velike zasluge za jedno zaista lepo druženje, pripadaju i rukovodstvu Doma zanatlija na čelu sa predsednikom Maćašem Križakom.

J.Ž.