Заказана 15. седница СО Бечеј

У четвртак 23. фебруара са почетком у 10 часова одржаће се 15. седница Скупштине општине Бечеј. Пред одборницима ће се наћи седам тачака дневног реда.

Локални парламент донеће одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Бечеј за 2016. годину. У закону о буџетском систему Извештај екстерне ревизије је саставни део завршног рачуна буџета локалних власти.

Затим одборници ће расправљати о доношењу одлуке о изменама и допунама Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта. Имајући у виду општи интерес и стратешки значај нових инвестиција за развој локалне заједнице, неопходно је отворити нове могућности, односно понудити олакшице потенцијалним инвеститорима у виду плаћања уговорене цене на дужи временски период.

Између осталог, пред одборницима ће се наћи  измене и допуне Одлуке о оснивању јавних предузећа Топлана, Комуналац и Водоканал из Бечеја. Ткође треба да изгласају стављање ван снаге одлуку о накнадама председнику и члановима комисије за планове општине Бечеј, с`обзиром да ће се накнада у складу са позитивним прописима регулисати актом о образовању Комисије за планове.

Члан комисије за израду нацрта Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Мријана Димитров, поднела је оставку на ову функцију из личних разлога, па Скупштина као последњу тачку дневног реда треба да констатује исту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *