Запечени кромпир са „Charlie“ јајима

Уколико вам је понестало идеја за ручак, наш предлог је за-
печени кромпир са „Charlie“ јајима. Најбоље од свега је што се припрема
лако, брзо и све састојке сигурно имате у кући.
Потребно: 4 већа кромпира, 2 главице црног лука, 2 чаше
воде, 2 децилитра уља, мало сувог зачина, мало соли, мало бибера.
За прелив: 3 „Charlie“јајета, 4 кашике брашна, 4 – 5 кашика
уља, суви зачин, бибер, вода (може и 100 г качкаваља).

Припрема: У ватросталну чинију ставите исецкан лук, па
затим додајте кромпир исечен на листове, зачине и уље па све
промешајте рукама. Затим налијте воду па ставите у рерну на 250
степени да се испече.
Затим умутите прелив од јаја, уља, зачина и брашна
и све прелијте преко испеченог кромпира. Вратите у рерну да се
запече.
На врућ запечени кромпир можете да нарендате и мало
качкаваља.
Пријатно!

stil.kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *