Zoltan Guljaš je novi predsednik

FUDBAL – IZABRANO NOVO RUKODSTVO BEČEJSKOG SRPSKOLIGAŠA

Nakon ispadanja iz Prve lige Srbije i ostavke kompletnog rukovodstva na čelu sa Draganom Kneževim, u OFK Bečej 1918 je došlo novo rukovodstvo na čelu sa Zoltanom Guljašem, privrednikom iz Bečeja, koje će pokušati da stabilizuje klub i omogući mu najbolje moguće uslove za takmičenje u okviru Srpske lige grupa Vojvodina.
U svelikoj sali Skupštine opštine Bečej je u petak 21. juna održana Vandredna izborna skupština kluba nakon koje će bečejski fudbalski klub krenuti nekim novim pravcem sa Zoltanom Guljašem na čelu za čijeg je zamenika izabran Nedeljko Vasić, privrednik iz Bečeja.
Pored njih dvojice u novi Upravni kluba izabrani su i Saša Gujanica, Zoran Grbić, Slaviša Dabižljević, Vladimir Đurić, Nandor Kovač, Dragan Mikanović, Milan Onjin i Sabolč Palađi, a u narednom periodu će još jedan član biti kooptiran. Novi Nadzorni odbor će činiti Milan Anić, Milenko Milovanov i Milan Sekulić.
Slaviša Dabižljević će i dalje obavljati funkciju predsednika Skupštine dok je za njegovog zamenika izabran Velibor Mandić.
Na prvi pogled gledajući mogla bi da iznenadi činjenica da je u novom Upravnom odboru i Sabolč Palaći, predsednik TSC koji će u narednoj sezoni debitovati u Superligi gde po najavama ulazi sa velikim ambicijama, ali za dobre poznavaoce prilika u fudbalu ovo i nije jako veliko iznenađenje pošto su naš i klub iz Bačke Topole već par sezona unazad sarađivali. Vreme će pokazati šta će bečejski klub dobiti učešćem prvog čoveka TSC-a u radu Upravnog odbora, ali svakako je pozitivno to što će saradnja ova dva kluba nastaviti.
Pred novim rukodovstvom je zadatak da u najskorijem roku pronaće kadrovska rešenja, pre svega u struci, a zatim i da oformi takmičarsku ekipu koja će u naredni ciklus takmičenja ući spremno. Kako je istaknuto na skupštini a i prilikom obraćanja novinarima pre nekoliko nedelja, staro rukodstvo je klubu ostavilo „čistu“ finasijsku situaciju, tako da novoizabrano rukodstvo neće imati muku sa „repovima“ koji se vuku iz prethodnog perioda i moći će da se posveti radu na konsolidovanju situacije u klubu i u samoj takmičarskoj ekipi.

Sastav Srpke lige Vojvodina za narednu sezonu

Srpsku ligu Vojvodina će od naredne sezone, osim OFK Bečej 1918, koji je ispao iz Prve lige Srbije, činiti i „starosedeoci“ Hajduk 1912 iz Kule, Omladinac iz Novih Banovaca, Bratstvo 1946 iz Prigrevice, Bačka 1901 iz Subotice, Železničar iz Pančeva, OFK Vršac, Dinamo 1945 iz Pančeva, Borac iz Sakula, Dunav iz Starih Banovaca, Radnički iz Sremske Mitrovice i Radnički iz Zrenjanina. Plasman iz nižih liga izborile su ekipe Prvi Maj Ruma (pobednik Vojvođanske lige Jug), Kozara iz Banatskog Velikog Sela (pobednik Vojvođanske lige Istok), Radnički 1912 iz Sombora (pobednik Vojvođanske lige Sever) i Vojvodina 1928 iz Perleza, pobednik baraža za popunu Srpske lige Vojvodina.

Siniša Erak