Акција „Пешачимо у природи“

Акцијом „Пешачимо у природи“, Планинарско друштво „Лессон“ из Бечеја обележиће 15 година од оснивања.

Реч је о активности коју организују по 13. пут, а сусрет планинара биће одржан у Горанском парку у недељу 29. маја са почетком у 9 сати, када је планирано окупљање учесника.

Организатори за ту прилику припремају кружну стазу у дужини од 12 километара, чији је старт у Горанском парку у 10 сати, а циљ је код хотела „Златна обала“. Након рекреације, од 14 сати предвиђен је ручак и дружење уз музику, док ће у 16 сати бити уприличена додела захвалница.

Планинарско друштво „Лессон“ учесницима обезбеђује доручак, док је у хотелу „Златна обала“ обезбеђен мени ручак по цени од 500 динара.

„Водичи организованих група треба да предају спискове својих учесника и број заинтересованих за ручак. Сви учесници иду на сопствену одговорност и дужни су да се придржавају инструкција водича, у складу са правилником о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског савеза Србије. Позивамо све планинаре и љубитеље природе да нам се придруже”, наводе у Планинарском друштву „Лессон”.

Учесници акције треба да обуку одговарајућу одећу и обућу, и да обезбеде себи адекватну заштиту од временских неприлика.

Вукашин Љубојев